Foto: D. B.<br>Foto: D. B.
Predstavnici inicijative "Ne damo naše autoceste" simbolički su danas ispred Vlade postavili velike brojke kojima su formirali "80.000.000.000 kn": osamdeset milijardi kuna, tvrde oni, minimalni je iznos štete koju će pretrpjeti država i njeni građani dopusti li se davanje autocesta u koncesiju.

Na današnjoj konferenciji za novinare, održanoj ispred zgrade Vlade na Markovom trgu u Zagrebu, predstavnici inicijative Ne damo naše autoceste istaknuli su da će prikupljanje potpisa za raspisivanje referenduma početi već noćas, i to u ponoć na Trgu bana Jelačića u Zagrebu te na Rivi kod Marmontove u Splitu. U ostalim će se gradovima i mjestima diljem Hrvatske s prikupljanjem potpisa otpočeti tijekom subote. Potpisi će se prikupljati do 25. listopada.

Predstavnici inicijative simbolički su danas ispred Vlade postavili velike brojke kojima su formirali "80.000.000.000 kn": osamdeset milijardi kuna, tvrde oni, minimalni je iznos štete koju će pretrpjeti država i njeni građani dopusti li se davanje autocesta u koncesiju.

"Iznos od 80 milijardi kuna minimalna je očekivana zarada od autocesta kad se plate svi krediti Hrvatskih autocesta, uz pretpostavku da će u budućnosti promet na autocestama rasti za tek jedan posto godišnje. Usporedbe radi, ove je godine taj porast bio tri posto. Zarada od autocesta u budućnosti bi mogla samo rasti, jer se očekuje izgradnja jadransko-jonske autoceste i koridora 5C kroz BiH, koji će znatno povećati promet na autocesti A1 i koridoru 5c, a tu je i mogući ulazak BiH i Srbije u EU", rekao je jedan od inicijatora ove akcije, predsjednik Nezavisnog cestarskog sindikata Mijat Stanić.

"Autoceste su građene kao razvojni projekt. Znamo da se na njima može zaraditi, no Vlada se odlučila za najnepovoljniji model - davanje autocesta u koncesiju, i mi se tome protivimo", izjavio je Stanić. Jedino efikasno sredstvo kojim bi se mogla onemogućiti monetizacija autocesta jest referendum, jer Vladu izgleda neće spriječiti ni neriješeni imovinskopravni odnosi niti nepostojanje uporabne dozvole za dio autocesta, ustvrdio je on.

Autoceste su građene kao razvojni projekt. Znamo da se na njima može zaraditi, no Vlada se odlučila za najnepovoljniji model - davanje autocesta u koncesiju, i mi se tome protivimo, rekao je Mijat Stanić

Ponovio je da bi se sredstvima koja će se izgubiti koncesijom moglo izgraditi tristotinjak bolnica, 4.000 vrtića, 2.000 škola, odnosno riješiti cijeli niz infrastrukturnih objekata za razvoj školstva, bolje liječenje i veću sigurnost građana. "To je jedan od razloga što idemo u prikupljanje potpisa. Uspjet ćemo u tome i očekujemo skoro raspisivanje referenduma", rekao je Stanić.

Teodor Celakoski iz inicijative Pravo na grad rekao je da ako ova odluka o davanju koncesija zaživi, deset idućih Vlada (koncesija se planira dati na 40 godina) neće moći računati na autoceste kao na razvojni resurs. "Sve koncesije stvaraju jednake rezultate – porast cijena i smanjenje investicija", naglasio je on.

Na pitanje u koliko će se gradova i mjesta prikupljati potpisi, iz inicijative su odgovorili da će točan broj biti objavljen danas tijekom dana, ali da će imati više tisuća štandova. Primjerice, u Istarskoj županiji već je danas obznanjeno da će se potpisi prikupljati na više lokacija u 11 gradova i mjesta. Istaknuli su također da je njihova platforma dugoročna te da će se suprotstavljati svim ovakvim koncesijskim i sličnim projektima koji bi išli nauštrb građana.

<
Vezane vijesti