foto_od5do95.jpgU četvrtak, 3. listopada u Centru za ženske studije (Dolac 8) s početkom u 11 sati udruga K-zona organizira predstavljanje multimedijalnog umjetničkog projekta Od5Do95, s fokusom na priče žena starije životne dobi. Projekt će predstaviti jedna od autorica projekta, Arijana Lekić-Fridrih.

Djevojčice, djevojke i žene progovaraju kako je biti žena u Hrvatskoj te po čemu se njihov životni put razlikuje od onog njihovih majki, baka i prabaka, pri čemu svaka od protagonistica simbolično predstavlja jednu godinu života - od 5 do 95 godina. Na ovom predstavljanju naglasak će biti na pričama žena starije životne dobi, važnim događajima koji su ih obilježili, majčinstvu, (ne)ostvarenim ambicijama, položaju žena nekad i sad…

Osim samih priča, projekt uključuje i niz drugih sadržaja poput foto galerije predmeta iz osobne ženske povijesti protagonistica, galerije fotografija koja se bazira na linkovima i citatima vezanim uz broj koji predstavlja dob protagonistice ili fotografije ili snimke ženskih ruku kao svojevrsnog ženskog arhetipa. Svi su sadržaji dostupni na web stranici i YouTube kanalu. Projekt se kontinuirano provodi od 2016. godine, a trenutno je dostupno 110 video epizoda.