PrtscrPrtscrODRAZ u suradnji s Centrom za kulturu Trešnjevka organizira dvodnevnu radionicu "Održivi lokalni razvoj vođen zajednicom", koja će se održati 5. i 6. studenog u CKT-u, Park Stara Trešnjevka 1, u Zagrebu.

Radionica je besplatna, a ciljevi su joj upoznati sudionike s konceptom održivog razvoja, potom s novim pristupom lokalnom razvoju u EU-u, razvoju vođenim lokalnom zajednicom (CLLD) te s osnovnim principima organiziranja zajednice, osvijetliti uloge sektora u društvu i komplementarnost njihovih doprinosa razvoju zajednice, upoznati sudionike s razinama uključivanja u procese odlučivanja, raspraviti potrebe, mogućnosti i ograničenja uspješnom razvojnom partnerstvu, kao i upoznati sudionike s osnovama izrade lokalne razvojne strategije.

Radionica oba dana traje od 10 do 15.30 sati, s pauzama za kavu i lagani ručak za sve sudionike. Detaljni program radionice pogledajte ovdje. Predviđeno je da u radionici bude 20-25 sudionika pa iz ODRAZ-a pozivaju zainteresirane da se što prije prijave na e-mail adresu ured@odraz.hr, a najkasnije do ponedjeljka 3. studenog 2014.

U prijavi treba navesti ime i prezime, zanimanje, organizaciju te zbog čega vas zanima ova radionica. Održavanje radionice omogućio je Grad Zagreb.