Foto: M.K.Foto: M.K.Odvojeno prikupljanje komunalnog otpada (i ponovna upotreba predmeta) naziv je javne tribine koja će 30. rujna (ponedjeljak) s početkom u 18 sati biti održana u Amfiteatru tri fakulteta (Ruđera Boškovića 35, Split).

Posjetitelji će imati priliku čuti više o gradovima i općinama – primjerima dobre prakse u odvajanju komunalnog otpada.

Predavač Marko Košak koordinator je mreže Zero waste Croatia, voditelj programa Gospodarenje otpadom u Zelenoj akciji i jedan od autora Analize sustava gospodarenja otpadom Donjeg Međimurja. Na predavanju će nam predstaviti rezultate Analize i način na koji je uspostavljen sustav odvojenog prikupljanja otpada u gradu Prelogu i općinama Donjeg Međimurja.

Također, predstavit će koncept centara za ponovnu upotrebu. Zašto su baš te općine među najuspješnijima u RH? Možemo li njihovo iskustvo primijeniti u našem gradu i županiji? Dođite i saznajte odgovore na ova i mnoga druga pitanja.

Ivana Krstulović Baković, voditeljica Odjela okolišnog prava u Udruzi Sunce predstavit će sustav odvojenog prikupljanja otpada u gradu Splitu: kako izgleda danas te kako bi trebao izgledati u budućnosti.