Na jedan dan zagrebačka Masarykova ulica oslobođena je od automobila. Igrajući badminton i školice, vrteći hulahop, svirajući bubnjeve, tucajući bademe na kolniku, građani su zatražili uspostavljanje pješačko-biciklističke zone u toj ulici

Gotovo zaboravljene igre koje su obilježile mnoga djetinjstva vratile su se nakratko na ulice glavnoga grada. Jučer su kolnikom u zagrebačkoj Masarykovoj ulici umjesto automobila zavladali školica, hulahop i gumigumi. Na balama slame igrale su se pak društvene igre, a na dekicama na kolniku tucalo se bademe. Naš Mali Afro Bend pružio je glazbenu podršku ovoj nesvakišnjoj akciji koju je povodom Dana bez automobila organizirala udruga Sindikat biciklista. Akcija je počela u 15 sati masovnom vožnjom po Deželićevoj ulici koja bi trebala biti ruta buduće biciklističke magistrale. Biciklisti su vožnju završili u Masarykovoj koju pak žele uskoro vidjeti kao zajedničku biciklističko-pješačku zonu. Više stotina građana i građanki pridružilo se popodnevnom druženju na kolniku u središtu grada pokazavši da žele javne prostore oslobođene od automobila.

"Kritična MASArykova je istovremeno i akcija kojom nudimo viziju budućeg izgleda grada i akcija upozorenja da i biciklisti i pješaci nestrpljivo čekaju da se konačno pristupi rješavanju problemu manjka mjesta za njih u ovome gradu", poručili su iz Sindikata biciklista.

<
Vezane vijesti