prijavi_se_na_apc.jpgAdriatic Plastic Challenge je timsko natjecanje u obliku dvodnevnog bootcampa, a koje organiziraju udruge Terra Hub i Zona uz podršku Volva Adria. Prijavite svoje ideje do 10. rujna (23:59h).

Svake minute jedan kamion pun plastičnog otpada završi u oceanu. To je između 8 i 12 milijuna tona plastike godišnje. Do 2050. godine će u moru biti više plastike nego ribe.

Posljedice zagađenja plastikom su nesagledive za okoliš i za društvo a magično rješenje ne postoji. Podizanje svijesti i promjena navika, poticanje razvoja i inovacija, interdisciplinarni pristupe i suradnja na svim razinama su mogući putevi ka rješenju.

ADRIATIC PLASTIC CHALLENGE

Adriatic Plastic Challenge je timsko natjecanje u obliku dvodnevnog bootcampa, a koje organiziraju udruge Terra Hub i Zona uz podršku Volva Adria. Sudjelovanje se ne naplaćuje, a najbolje ideje mogu osvojiti novčane nagrade.

Tražimo inovativna rješenja kako bismo zaustavili zagađenje mora plastikom. Prijaviti se mogu kreativci, inženjeri, znanstvenici, poduzetnici, profesori, studenti, aktivisti, avanturisti i svi ostali koji dijele s nama strast prema očuvanju morskog ekosustava.

Pozivamo zainteresirane timove da razmislite o tome što mogu učiniti kako bi doprinijeli rješavanju ovog globalnog i sveprisutnog problema na lokalnoj razini te prijave svoje ideje, projekte, događaje, proizvode, usluge i radove.

U sklopu Adriatic Plastic Challenge-a želimo:

  • Pronaći rješenja koja će doprinijeti zaustavljanju daljnjeg dotoka plastičnog otpada u Jadransko more
  • Osvijestiti što veći broj ljudi o problemu plastičnog zagađenja i potaknuti ih na odgovorno ponašanje

PRIJAVITE SE!

Nakon prijave odabrani kandidati i kandidatkinje će biti pozvani da prisustvuju u intenzivnom dvodnevnom bootcamp-u pod mentorstvom vrhunskih stručnjaka. Pozvali smo stručnjake iz područja održivog razvoja, očuvanja okoliša, marketinga, komunikacija i poslovnog svijeta da rade na razvoju vaših ideja i projekata tijekom bootcampa.

Na kraju bootcampa timovi će imati priliku prezentirati svoje projekte pred stručnim žirijem i imati priliku za osvojiti financijske nagrade

  1. mjesto: 10.000 kuna
  2. mjesto: 7.500 kuna
  3. mjesto: 3.500 kuna

Sada je trenutak za donošenje odluke, sastavljanje učinkovitog tima i druženja u brainstormingu iz kojeg će isplivati sjajna ideja koju ćete prijaviti na Adriatic Plastic Challenge! Možete se prijaviti sami ili u timu, bez obzira da li ste tek osmislili ideju ili već imate projekt na kojem radite.

Pridružite nam se! Prijavite svoje ideje na Adriatic Plastic Challenge natječaj do 10. rujna 2018.g. (23:59h)