novinar.jpgPozivamo iskusne novinare da se prijave na deseti jubilarni program Balkanskih stipendija za novinarsku izuzetnost. Ovogodišnja tema je Povjerenje, a rok za prijave je 1. ožujak.

Ako imate priču koju želite istražiti i za to dobiti financijsku i profesionalnu pomoć onda je vrijeme da se prijavite za program Balkanskih stipendija za novinarsku izuzetnost. I ove godine dodjeljujemo 10 stipendija za novinare koji će istražiti temu od značaja za regiju i Europsku uniju, a ove godine to je Povjerenje.

Na natječaj se mogu prijaviti iskusni novinari iz Albanije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Grčke, Hrvatske, Kosova, Makedonije, Rumunjske i Srbije. Stipendijski program trajat će od travnja do prosinca 2016. godine, a tri pobjednika bit će proglašena tijekom završnog seminara krajem godine.

Kandidati koje izabere stručni žiri, dobit će stipendiju u iznosu od 2000 eura, kao i dodatnih 2000 eura za troškove putovanja i istraživanja. Oni će također prisustvovati međunarodnim seminarima i konstantno dobivati podršku mentora tijekom rada na svojim pričama. Priče nastale u okviru ovog programa objavit će BIRN, kao i ugledni regionalni i međunarodni mediji, a tri najbolje dobit će novčanu nagradu u iznosu od 4000, 3000 i 1000 eura.

Formular za prijavu, upute i detaljne informacije o stipendiji dostupni su na web stranici Balkanske stipendije za novinarsku izuzetnost.