image_1.pngCentar za rehabilitaciju Zagreb poziva na otvorenje inkluzivno-umjetničke galerije za osobe s intelektualnim teškoćama, prve takvog tipa u Europi. Službeno otvorenje održat će se 1. prosinca u 13 sati, u sjedištu Centra za rehabilitaciju Zagreb (Orlovac 2, Zagreb).

Galeriju Orlovac otvara se sa izložbom slika pod nazivom Lica i naličja. Izložbu oformljuju likovni radovi korisnika u suradnji sa studentima Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu i akademskim umjetnicima, profesorima s Tekstilno-tehnološkog fakulteta.Programi koje provode su razne radne aktivnosti, psihosocijalna rehabilItacija i razne terapije (likovna terapija, kineziterapija i glazbo terapija) u koje je uključeno preko 200 korisnika

Riječ je o sljedećima: Tara Beata RatzNeven Novak, Ivica PurgarLeon Barić, Benedikta VilenicaMarina Kotur, Noa GeresJelena Gvozdanović, Marin SovarZdravko Krešić, Marija PuzakKristijan Žerjavić, Koraljka KovačRanko Ćuća.

Centar za rehabilitaciju Zagreb, sjedište Orlovac, ustanova je Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalne politike koja skrbi o djeci, mladima i odraslim osobama s intelektualnim teškoćama i pridruženim smetnjama. Centar radi na više lokacija u Zagrebu i sam rad je organiziran prema kronološkoj dobi korisnika i vrsti usluga. Programi koje provode su razne radne aktivnosti, psihosocijalna rehabilItacija i razne terapije (likovna terapija, kineziterapija i glazbo terapija) u koje je uključeno preko 200 korisnika.

Program likovne terapije uspješno se provodi već niz godina te  je u cilju da svake godine pripreme izložbu likovnih radova korisnika iz bilo koje grane umjetnosti, keramike,slikarstva,grafičkih tehnika u adekvatnim galerijskim prostorima i poticanje suradnje sa relevantnim umjetničkim institucijama i fakultetima.

Ključne riječi: umjetnost, kultura
<
Vezane vijesti