U otvorenom pismu upućenom šefu SDP-a koje je potpisalo 26 osoba iz javnog života prigovara mu se da je izdao socijaldemokratske ideje i zaglavio u moralnoj ambivalentnosti i političkoj šizofreniji, a kao najveći grijeh prišiva mu se zagrebački gradonačelnik, Milan Bandić

Konačno je zgotovljeno otvoreno pismo za Zorana Milanovića, predsjednika SDP-a i lidera oporbe. Uz tekst koji potpisuje 26 poznatih javnih osoba, Milanoviću se prigovara da je izdao socijaldemokratske ideje, da je zaglavio u moralnoj ambivalentnosti i političkoj šizofreniji. Ali iznad svega, zamjera mu se Milan Bandić, šef zagrebačke organizacije SDP-a i zagrebački gradonačelnik. Na osnovi uvida u zbivanja u glavnom gradu, ocjenjujemo kako se gradonačelnik Bandić i neki njegovi suradnici (više) ne mogu smatrati socijaldemokratima. Argumenata za tu ocjenu je napretek. Učestala upozorenja u javnosti vezana uz zloupotrebu javne službe i vlasti, primjerice u malverzacijama zemljištem, pogodovanje nekim poduzetnicima i davanje potpore akterima organiziranog kriminala, gradonačelnik i njegovi pobočnici uglavnom su ignorirali, a dosad ih nisu javno opovrgnuli. Ništa konkretno nisu poduzeli kako bi suzbili raširenu korupciju u nekim javnim poduzećima u Zagrebu, pa čak ni nakon što je brutalno pretučen Igor Rađenović - navodi se u pismu koje su inicirali splitski sociolog Dražen Lalić, te novinari Denis Kuljiš i Gordan Malić. U proteklih sedam dana, inicijalnoj trojki priključili su se, među ostalima, profesori Nenad Zakošek i Josip Kregar, aktivistice nevladinih organizacija Sanja Sarnavka i Suzana Jašić, kriminalist Jadranko Belina, novinari Boris Rašeta i Saša Kosanović, te Vlatko Jurišić, nekadašnji direktor SC-a. Na drugoj strani, pismo je odbilo potpisati dvadesetak intelektualaca. Premda kritički raspoloženi prema zagrebačkom gradonačelniku i zagrebačkoj organizaciji SDP-a, ocijenili su da Bandićevo ponašanje ne ulazi u krug odgovornosti njegova stranačkog vrhovnika. Gordana Grbić, glasnogovornica SDP-a, komentirala je pismo riječima: Mi smo demokratsko društvo i svatko ima pravo na svoje mišljenje.
Milanović: Nisam razočaran pismom, to je njihovo demokratsko pravo
Osobno poznajem neke od ljudi koji potpisuju pismo i branim slobodu potpisnika da izraze svoj stav. No, otvorene stranke poput SDP-a imaju svoje procedure, a ukoliko oni žele, mogu postati članovi pa neka onda prozivaju. Isto tako, SDP nije prava adresa za ovakvo pismo jer problemi o kojima govore ne stanuju u našoj stranci, mogu biti samo privremeni podstanari, kao što mogu i u svakoj sredini.
Ovakvo pismo trebalo bi biti poslano Ivi Sanaderu, to je prava adresa, poručio je jučer u Rijeci šef SDP-a Zoran Milanović upitan da komentira otvoreno pismo javnih osoba u kojem ga prozivaju zbog raznih stvari, ponajviše zbog Milana Bandića, čelnika zagrebačke organizacije SDP-a i zagrebačkog gradonačelnika. Milanović je rekao i kako u SDP-u o kandidatima za lokalne izbore odlučuju same lokalne organizacije, ali i da SDP sluša što drugi govore, no da odluke donose sami i za njih odgovaraju. - Ja sam izabran da bih okupljao i ujedinjavao ovu stranku i to ću i činiti, kaže Milanović. Što se tiče Bandića i organizacije Thompsonovog koncerta, upitan da li osuđuje takav potez prvog čovjeka Zagreba, Milanović je među ostalim rekao kako je jedno od obilježja SDP-a i da svi u stranci ne misle isto, te da osuđuju suci. - Nisam razočaran pismom, to je njihovo demokratsko pravo iako sam očekivao da iza njega stoji veći broj ljudi. Njihov stav poštujem, ali ne mislimo isto, rekao je Milanović.

Pošaljite komentar

Komentari

 • #1 exSDPovac 10.07.2008. 00:01
  I ono "Bandićevo ponašanje ne ulazi u krug odgovornosti njegova stranačkog vrhovnika...." dvadesetak intelektualaca koji su odbili potpisati pismo i MIlanovicevo "Ovakvo pismo trebalo bi biti poslano Ivi Sanaderu, to je prava adresa" sumrak su SDP-a kao organizirane politicke stranke. Od sad i prema samoshvacanju ucesnika tzv. politicke scene u Hrvatskoj de facto vlada jednostranacje. Nije dakle Milanovic bez veze kadar iz MVP!
  Drugo je pitanje otkud najednom Kuljis i Malic kao inicijatori ovakvog pisma? Jesu li clanovi SDP-a? Nisu li oni novinari? Kako u Cenzuri na slicne teme istice Mirko Petric, zasto onda svojim novinarskim djelovanjem konstantno ne razokrivaju malverzacije MB? Doi jucer je Kuljis napadao Celakoskog i Pravo na grad zanemarujuci upravo najbitniji politicki aspekt te akcije, a sad se kao buni protiv MB i proziva ZM! Sumnjivo, Kuljis se nikad ne izlaze bez nekog honorara...
 • #2 Igra malog tigra 10.07.2008. 08:37
  Pa, mislim da bih morao podržati tu akciju, ali pitam se zašto bi netko prestao biti socijaldemokrat time što je postao (bio i ostao) kriminalac? Znači, u HDZ-u je to kao normalno, pa onda Bandić treba samo ući u HDZ pa i dalje po starom. Može i u HSLS, ionako je s njima bio na istoj listi na izborima - tzv. Zagrebačko-Bjelovarsko-Crnogorskoj. Dakle, kriminal je jedno, a politika je drugo. A se netko prodaje kriminalcima, onda je korumpiran. Ako se prodaje onima iz druge političke opcije, onda je to valjda tzv. "politička korupcija". Ili zapravo ta inicijativa poručuje kriminal = HDZ:
 • #3 skyu 10.07.2008. 11:44
  Čudna je to rabota, u vrijeme interneta glumiti fancuske angažirane intelektualce.
  Nisam još vidio Globus, pa ne znam tko su sve potpisnici, ali sprega intelektualaca i EPH-a dovodi cijelu stvar u pitanje.
 • #4 suzana 10.07.2008. 16:11
  jašić nije ništa potpisala!
 • #5 DAVOR 13.07.2008. 06:32
  Ovo pismo je bilo čisti višak. Lako je stati sa strane i soliti pamet drugima. Iako se sa Milanovićem ne slažem u svemu, ovdje je u pravu-uđi u SDP i mjenjaj što misliš da treba ako ima dovoljno argumenata da i druge uvjeriš u to.
 • #6 Ako gradjani nisu 14.07.2008. 19:28
  dovoljno osvjesteni i dovoljno odgovorni prema sebi,svojim najblizima i citavom gradu da maknu Banditosa na izborima,onda zasluzuju takvog i nikakvog drugog gradonacelnika.Trebalo je u Hrvatskoj djelovati ozbiljno jos davno prije,a onda su svi ti "intelektualci" solili pamet s cekanjem kad ovi odu da oni dodju,i minoriziranjem problema,pa sve do relativizacije i kretenoidnog pozivanja na nekakvo gledanje pozitivnih procesa u drustvu....
  Ovo sada je bijedno plakanje za taticom koji ce batinom otjerati bezobraznog derana iz susjedstva....
  Jos jedan u nizu neprimjerenih terapijskih postupaka aspirinom,dok sve vrvi od metastaza...
  Hrvatska mladez treba masovno bjezati na studije u Paris i Francusku i tamo se educirati u samosvjesnom gradjanskom otporu.I napokon na sebi napipati muda....
  Dosta te odvratne,cinovnicke i kleinbürgerske uljudjenosti.
  Krivi odgoj i kriva kultura.Krivi uzori.
 • #7 ANTE PEZER 23.09.2008. 23:38
  CROATIA OSIGURANJE JE ISPLATILA NOVAC ZA KRIMINAL
  Domino efekt: Kutle, »Diona«, Pevec, »Univerzal«...
  Vjesnik, 02. 03. 2003.

  Privatizacijskom alkemijom tvrtka »Diona«, u vlasništvu Miroslava Kutle, upropastila je bjelovarski »Univerzal« i njegove 94 prodavaonice, dvije robne kuće i šest skladišta.

  Sada je, kao da su zaboravljne sve posljedice pretvorbe i privatizacije, Općinski sud u Bjelovaru donio odluku o prodaji »Dionina« samoposluživanja na Šetalištu dr. Ivše Lebovića i objekata u Gundulićevoj i Gajevoj ulici. Ovih dana ponovno čitamo izvješća sa suđenja Miroslavu Kutli, koji kaže da posjeduje samo obiteljsku kuću i ništa drugo. A 176 Kutlinih poduzeća - i dalje je ovijeno službenom tajnom. Javnost mora znati da će zaposlenici »Dione« dobiti otkaze. Pitamo: Kako je tvrtka »Pevec« mogla ući i poslovati u objektima koji su već (bili) predmetom ovrhe. Robna kuća na Radićevu trgu, koja je izgorjela u požaru - u kojoj je poslovala tvrtka Pevec, nosi svoju tajnu.

  Nezakonitu imovinu treba oduzeti, a ne oporezivati. Miroslav Kutle je na temelju robne kuće koja je izgorjela i zgrade i dvora koji se nalazi preko puta benzinske postaje Ine, na Radićevu trgu, nekadašnje vlasništvo RO »Tehnika« Bjelovar, podigao hipotekarne kredite 1997. i 1998. godine kod Varaždinske banke d.d. dva puta po 1.500.000 DEM, što je ukupno 3.000.000 DEM. Iako je ta cjelokupne imovina bila procijenjena na 1.250.00 kuna.

  Tko su bili procjenitelji? U robnoj kući koja je izgorjela, prije nego što je Pevec uselio, bile su poslovale dvije tvrtke, koje su po ovrhovoditeljevu nalogu morale napustiti objekt. Robna kuća na Radićevom trgu stajala je napuštena dvije godine, dok se ne riješi imovinsko pravni status - koji do danas nije riješen. Ministarstvo zaštite i prostornog uređenja naredilo je vlasniku Zdravku Pevecu - da mora iseliti iz bivšeg pogona RO Tehnike (cca 400 četvornih metara), što je on učinio prije dva tjedna. Bespravna nadogradnja će biti srušena. Gubitnik je i ovrhovoditeljica Varaždinska banka d.d.. jer ne može naplatiti kredite, tj. pokriti imovinom, koja ne postoji, ili ništa ne vrijedi. Varaždinska banka d.d. najvjerojatnije zatvara svoje poslovanje, otpušta stotinjak svojih zaposlenih, a ostatak imovine pripasti će Zagrebačkoj banci. Ovrhovoditeljica navodi da »Dionini« krediti nisu namjenski utrošeni. U izgorjelom objektu - Inspekcija zaštite na radu nije odradila svoj posao kako treba. Pitamo: Tko će vratiti brojne kredite tajkuna Miroslava Kutle, koji je novac pospremio u strane banke. Financijska policija je ukinuta, a njeni predmeti završili su u smeću. Na zgarištu izgorjele robne kuće članovi Županijskog stožera, na čelu sa županom Damirom Bajsom, kazali su: »Bjelovarčanima ne prijeti ekološki incident«. Sve ostalo i dalje će ići sve po starom. Sada će se, napokon, otkriti i neke tajne Pevecove poslovne uspješnosti.

  BRANKO STOJKOVIĆ

  predsjednik Udruge građana za ostvarenje i praćenje građanskih prava, Bjelovar

  www.stit-bjelovar.hr


  Post je objavljen 03.07.2008. u 22:27 sati.
 • #8 ŠTIT 04.12.2008. 20:51
  pokret- 07-13-2005
  Informativni centar Bjelovar
  Informativni centar Bjelovar IC je novinarska kuća koja izdaje gradski list "Bjelovarac" i koja posjeduje radio postaju (BBR) 100,1 Mzh. U IC-u je dosada promjenjeno nekoliko direktora i nešto više urednika. Dana 18. lipnja 1997. godine, u Informativni centar upada "grupa lokalnih kauboja" koji tako rečeno ulaze - nogom o vrata, upadaju unutra, na čelu sa grupom Luka Markešić (HDZ), Ivan Butković (HDZ), Ivan Ljubanović (HDZ), i drugi. Oni nasilno uzimaju knjigu dioničara, te postavljaju Ivana Butkovića za v.d. direktora, konobara i ugostitelja u Bjelovaru. Oni ujedno izbacuju van direktora IC-a Sinišu Slavinića (HDZ), koji također je vlasnik dionica 9,5 posto, izbacuju van sve njegove ljude, od šefice računovodstva pa nadalje. Toga istog dana "grupa" održava Skupštinu na kojoj je i nazočan javni bilježnik, tj. opunomoćenik vlasnika te javne bilježnice Marije Kustić. Skupština je održana po drugi put, odnosno i poslije, točnije 7. srpnja 1997. godine, na skupštini dioničara Informativnog centra d.o.o., koju je vodio novi predsjednik Nadzornog odbora Ivan Ljubanović, a u ime Grada Bjelovara kao vlasnika 21,1 posto poslovnih udjela, skupštini je prisustvovao Milan Mateković (HDZ), pročelnik za društvene djelatnosti. Zašto je društvo šutilo? Iako je sve preplavljeno kriminalom, i to nije bilo legalno, da "grupa" postala je vlasnikom dionica IC-a. Zanimljivo je da direktor drvne industrije "Česma" Ivan Ljubanović vodi "Informativni centar d.o.o.", a u DI "Česma" je bila najkriminalnija privatizacija. Skupština dioničara postala je farsa*, koja služi glavnim članovima, odnosno Nadzornom odboru. Grupa je krivotvorila podatke, izmjenila vlasničku strukturu, ili bolje rečeno, izmanipulirala vlasničkom strukturom: zapisnicima, Financijske i Kriminalističke policije, nije izvršen upis promjena u Trgovačkom sudu u Bjelovaru, nakon Skupštine 18. lipnja 1997. godine. Najkriminalnija novinarska kuća Ivan Ljubanović je predsjednik Nadzornog odbora IC-a, a članovi su: Ivan Butković, Luka Markešić (HDZ), Mirjana Pušćak i Filip Sušilović (HDZ). Članovi gradskog poglavarstva na čelu sa gradonačelnikom dr. Borisom Kudumijom (HDZ) o svemu su šutjeli, iako je vlasnik IC-a i Grad Bjelovar. No, ne postoji pitanje: Zašto je "okupiran medij", od kriminalne grupe. I zašto su od Hrvatskog fonda za privatizaciju samo određeni mogli kupiti dionice, a ne i drugi. Sve je to počelo još 1994. godine, pripreme za uzurpiranje javnog medija. Koji će "bjelovarskoj mafiji" služiti za obmanjivanje građana, i držanje u "svetoj pokornosti". Kako su postali vlasnici medija? U travnju 1997. godine na lokalnim izborima pobijedio je HDZ-e, kojeg je na čelu bio general Mile Ćuk i Luka Markešić, oni su u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji preuzeli svu vlast, postavivši na sva državna mjesta svoje ljude. U tome svemu HDZ-e se je posvađao oko podjele vlasništva i vlasti. Tako da su jedni drugima prijetili, npr, gradonačelnici Mr. Maji Šafarik (HDZ) prijetili su dizanjem kuće u zrak. Grupa prije nego što se je dočepala medija, Grad Bjelovar uložio je u "Informativni centar" , 1.300.000 kuna, u skupocjenu opremu lista i radia. Obnovljen je i prostor, tj. zgrada na Trgu E. Kvaternika bb. U gradski list "Bjelovarac" i radio postaju BBR uložena su i druga materijalna sredstva. Gradonačelnik Dr. Boris Kudumija i njegovi najbliži suradnici, tajnik Grada Josip Harambašić, te pročelnici upravnog odjela Tomislav Junković, Mirko Čorba, Jadranka Matašin, Milan Mateković, dali su 30. rujna 1997. godine koncesiju županijskom radiju BBR. Iz gradskog je proračuna izdvojen i novac. Već deset godina upravlja se na kriminalan način dionicama i dioničkim društvom. Građani zaslužuju istinitu informaciju U Bjelovaru još ne postoji slobodno novinarstvo, novinari koji rade i u drugim novinarskim kućama drhte pred moćnicima. Tako da prave pozitivne selekcije informacija nema. Vijesti su trivijalna* i konzervativna stvar. IC zatire civilno društvo, koje se zbog toga nemože razvijati. Nije zato čudno što Butkovićev list sve manje građani kupuju. Od tiraža oko 7 tisuća, tiraž je pao na 2,5 tisuća primjeraka. A možda ni toliko. Bitno je držati medij u svojim rukama. Što omogućuje takva medijska kuća građanima? Stavljajući u prvi plan činjenicu, koju su dali do znanja, da direktor IC-a Ivan Butković s pomoćnim urednikom Josipom Krekovićem je podvukao vidljivu crtu "cenzura", za sve one poštene i pravedne građane. Bahata tiranija To je suspendiranje demokracije, tj. neovisnog novinarstva, jer mediji drže kriminalne grupe - koje sebe štite. Kritički dio javnosti za Butkovića i njegove "mafijoze" ne postoji, oni građanima ne mogu osigurati ni najminimalniji dio informacije. Tako novinarstvo šteti razvoju građanskog društva. Veliki je to grijeh. I sam utemeljitelj HDZ-a u Bjelovaru, Jure Šimić kaže i priznaje u svojoj columni (Pisma i prosvjedi) za tjednik Nacional od 19.11.1997., da je HDZ-e teško i neizlječivo bolestan. Da u Bjelovaru vode rat nekoliko grupa HDZ-a, on ih naziva posprdno; "talibani" i "katolički fundamentalisti", "tarabani" i "folkoristi"... Butkovićev pomoćni urednik "Nevažni" gospodin Josip Kreković i "veliki urednik" maloga i beznačajnog kupusastog lista tjednik Bjelovarac, drznuo se i počeo učiti hrvatski jezik i novinarstvu, određene za njega previše obrazovane ugledne osobe ovoga grada a i poznate branitelje ovog kraja. Kreković jedino zna hrvatski govoriti i izigravati velikog Hrvata, a dok je spomenuti gospodin u tjednom "oku" od 22.7.2004. branio Hrvatsku i bio spreman poginuti za naš grad, Kreković je bio u podrumu sa Jugonostalgičarima i hrabro ih je učio hrvatski. Kreković danas se kao propali novinarčić (jer nije završio fakultet novinarstva) uvukao se vlasniku IC-a Bjelovarac, te mu vire samo tabani i možemo ga slobodno nazvati "talibanom". Kreković, kad je trezan zna koju suvislu i napisati, ali uglavnom je u bestežinskom stanju i nije vrijedan da ga određene ugledne osobe ovog grada okrznu i pogledom. Krekoviću nastavi pisati, ali oslobodi ruke, nemoj pisati nogama. Obećana zemlja u plamenu Pa jasno je zašto onda služi medij, s kojim upravljaju "pljačkaši" i "korupcionaši", njihove sluge, i drugi. Zna se - zašto je okupiran medij. Direktor I.Butković je založio imovinu "Informativnog centra", tj. Grada, za kredite u banci. U zakulisanim igrama digla se je nekoliko puta prašina, npr. oko preuzimanje tvrtke "J and D Records" koja se bavi marketingom, a u vlasništvu je Dražena Kocijana "Kocke". Čudesno je, da su se dioničari odrekli vlasništva. A sada je vrijeme da se i o tome ovdje progovori, kako bi se otkrili korjeni te šutnje, i njihovi nositelji. U Domovinskom ratu ubijenih i nestalih su na tisuće ljudi, sve u svemu, da bi se nekolicina stotina narodnih varalica, političkih prevaranata, pljačkaša, ucjenjivača, dobro živjeli, ili čak, da sami unaokolo ponavljaju jednu te istu doktrinu i nome obmanjuju narod, slično tome, kao bjelovarska mafija. To je primjer kako se može postati ratni profiter. Počelo je sa činovima, a završilo, sa tvornicama... Informativni centar više nema nikakvu ulogu i važnost u javnom životu grada Bjelovara. Tabu tema Udruga građana za ostvarenje i praćenje građanskih prava "Štit" - Bjelovar, javno je prozvao imenom i prezimnom one odgovorne ljude i pitao: Zašto? Grad Bjelovar, tj. gradsko poglavarstvo sa gradonačelnicom financira Butkovića, te mu plaća račune za njegove režije u IC-u. Adlešićka iz proračuna daje Butkoviću novac, i na taj način ona sebi kupuje medijski prostor, da bi se reklamirala, i stvarala sebi imidž. Gradonačelnica Butkovićevoj grupi omogućuje razne koncesije - novac ide njima. Direktor Butković, preselio je dio opreme i medija u svoju vlastitu kuću u ulici Matice Hrvatske, koju je ugovorom prodao IC-u. Zna se rezultat toga zakupa, na njemu je Butković podigao kredite u bankama. Zanimljivo je, da je Ivan Butković još u ožujku 2000. godine, potpuno bankrotiro. Najavio je da nakon 54. godine izlaženja lista "Bjelovarac" da se gasi. Dugovi vraćeni novcem od naroda Onda je došla za gradonačelnicu Đurđa Adlešić, i financijski Butkoviću pomogla - raznim koncesijama za preljevanje novca, iz proračuna. Butkovićeva je sva imovina bila u oglasima na javnoj prodaji. A od jednom on je počeo voziti najbolje marke auta. Butković je od Gradske uprave dobio koncesiju i na gradski bazen, na kojemu je "opran" golemi novac, on je tobože otišao u održavanje. Što radi policija? Pokrovitelj svih gubitaka i obnove, tj. radova na kupalištu, bio je Grad Bjelovar. Informativni centar je 1998. godine poslovao s gubitkom od 1,4 milijuna kuna. Iako je I. Butković bio u teškim dugovima, kada je došla, odjednom "zlatna koka", i Butkovićv biznis je počeo cvasti, sve bolje i bolje, carstvo se naglo počelo širiti. A građani koji su počeli kužiti, gradski list zovu "Đurđin list". Hrvatsko novinarsko društvo Pitamo se što radi HND, a bio bi red da preispitaju taj novinarski "zločinački rad", kao i sve druge nadležne inspekcije. Da pregledaju Butkovićevo poslovanje, koje je postalo simbolom - hrvatske povijesne važnosti, u stvaranju javnog društvenog mnijenja. Ima li HND tu moralnu čast i snagu?

  BRANKO STOJKOVIĆ
 • #9 ANTI ZLOTVOR 18.07.2009. 17:29
  SLOBODA MIŠLJENA - HRVATSKA POLITIČKA ARENA

  DOMOVINO NEDAJ DA TI PLJUJU IME !

  PIŠE: Branko Stojković

  BRANKO STOJKOVIĆ JE NEPOKOLEBLJIVO UVIJEREN U ISPRAVNOST SVOG MIŠLJENJA

  Zbog kritike koju je sijao oko sebe, Branko Stojković se je našao izoliran od "zatucane sredine". Kao vvješti govornik, on je parao kao grom iz vedra neba po cijeloj zemlji. Došlo je do potpunog raskoraka između njega i ljudi koji ga okružuju. Rušeći njihove dogme, i mnoge laži s kojima su bili zadojeni, Stojković je postao pravi buntovnik. On je upadao u sve oštrije sukobe s aktualnom politikom "prokleto - sotonskim ljudima", kojima je tama zamračila um. Tako živjeli su u ropstvu svog bolesnog uma - dok se nije pojavio Branko Stojković i u oči im kazao ono što ih sljeduje. Protiv njega su je digla i policija i odvjetništvo - jer javno ih je prozvao da ne rade svoj posao, nego da su sateliti plačenika.

  Stojkovićevo mišljenje je čvrsto i nepokolebljivo. Misija Branka Stojkovića popračena je ratom, zaklonjena je iz ŠTIT-a, koji je sam Bog, koji se je pripremio za obranu od zla. U tom pogledu imao je pravu političku polemiku. Jasnoča izražavanja davala mu je moć, da prijanja uz pravdu i istinu, samo uz takvu vjeru on je napredovao. Diskusija o slobodi govora i mišljenja vodila ga je na najširu platformu znanja, koja mu je pomogla da se pročuje njegovo ime.

  Neki sugrađani pitaju Branka Stojkovića - "kako bi on riješio političku krizu i situaciju u Hrvatskoj?! Branko Stojković na to pitanje uvijek odgovara: Ja bih ih sve dao pobiti, tj. postreljati, sve političare - tako da znadu oni koji dođu iza njih - da ako nebudu dobro radili - neka znadu što ih čeka. Svi su rekli "bravo", tako bi trebalo da bude...Mnogi se nisu nadali takvom odgovoru.

  U kriliu ovakve truleži u Hrvatskoj, trebala bi postojati dužnost i odgovornost, a ne da nas takvi "šljamovi" uvlače u sve veću propast - ili bolje rečeno govna. Stojković je donesao moderne principe politike, a one staro treba prevladati i to što brže. Čelični štitonoša puno puta je bio izrugivan "u dolini gubavaca", od svojih neprijatelja... Ali on se na to uopoće i ne okreče, jer ima svoj cilj. Lažne klevete ga nisu uznemiravale niti ranjavale, odnosno, povrijedile.

  Zbog istine Branko Stojković je izgubio svoje "lažne prijatelje", koji ga nisu htjeli slijediti. Jer oni nisu imali dostojanstva i časti. Stojković je ostao vjeran ideji za koju se i dalje bori. A on spada u red onih koji se uznose moralnim kategorijama u političkom i privatnom životu,.., često operiše sa novim pojmovima pravde i slobode... Ljudski rod, nažalost, nikada neče biti lišen podmuklosti i podlih licemjer, koji su bili protiv mudrih i čestitih ideja za čovječanstvo, koj ej utemelji Branko Stojković.

  BJELOVAR / CROATIA
  http://istinazanarod.blog.hr
  http://mesomeso.blog.hr

  095/814-82-90, 091/797-65-56
  brankostojkovic152@yahoo.com
 • #10 citatelj haltera 18.07.2009. 21:36
  ADMINISTRATORE, U POMOC, BRISI!
  Molim te brisi glasila Branka Stojkovica Stita, molim te nemoj dozvoliti da Halter sluzi za objavljivanje proglasa ustaskih udruga!
 • #11 ŠTIT BJELOVAR - POKRET 31.07.2009. 21:28
  KOSORKIN HARAĆ PO GLAVI HRVATA

  Piše: Branko stojković – ŠTIT

  Danas (31.07.2009.), trgovine mijenmjaju svoje cijene prooizvodima, zbog novog PDV-a i poskupljenja hrane i ostalih potrepština...

  „KRIZNI (NAMET) - POREZ“

  Predsjednica hrvatske vlade Jadranka Kosor izrazila je zadovoljstvo dogovorom s većinom predstavnika poslodavaca, sindikata i umirovljenika o novim mjerama - povišenju PDV-a za jedan posto i uvođenju posebnog poreza od tri posto na plaće, mirovine i druga primanja iznad 3000 kuna te najavila, uz ostalo, trošarine za mobilnu telefoniju i namet na luksuz.

  Kako sve to laskavo zvući !

  Povećani PDV s 22 na 23 posto stupa na snagu u subotu 1. kolovoza -tako je odlučila saborska većina. Za povećanje je glasovao 78 zastupnika dok ih je 27 bilo protiv i jedan suzdržan. Ministarstvo financija najavilo je da će na internet stranici Porezne uprave objaviti potrebne informacije vezane za primjenu novih zakona koji će se primjenjivati od sutra, 1. kolovoza 2009., a objašnjenja će se moći dobiti i putem besplatnog telefona.

  Hrvati sve ravnodušno prihvačaju
  Zastupnici su izglasali i Zakon o posebnim porezima na osobne automobile, ostala motorna vozila, plovila i zrakoplove, koji uvodi nove, više cjenovne kategorije vozila s većim trošarinama. Promjena nema u trošarinama na automobile kojima je cijena do 350 tisuća kuna, a nakon njih se uvode četiri nove kategorije. Za najskuplje automobile, s cijenom preko 500 tisuća kuna predviđen je fiksni iznos trošarine od 177,5 tisuća kuna i 63 posto na iznos veći od 500 tisuća kuna.Većinu saborskih glasova dobio je i Zakon o potporama za očuvanje radnih mjesta, kojim se daje podrška poslodavcima koji su zbog krize došli u poslovne poteškoće i skratili radni tjedan s 40 na 32 sata, odnosno uveli neradni petak. Tim poslodavcima država će pomagati plaćajući do 20 posto doprinosa te 10 posto neto plaće, odnosno 13 posto za radnike koji imaju djecu, a tu bi potporu mogli dobivati tri mjeseca, a u tu je svrhu osigurano 200 milijuna kuna.
  Kakvi smo to mi ljudi?

  U našoj državi više nitko se i ne smije za bilo što buniti, jer i nemože – Hrvati su uništenog mozga i obrazilije, oni više neznaju što je „crno“ a što „bijelo“, takva je gladna nacija. Uništeni građani povućeni u sebe u i svoj strah – ne piatju vlastodršce – što oni ti rade? I kuda vode ovu zajednicu koja se zove Republika Hrvatska.

  BJELOVAR / CROATIA
  http://istinazanarod.blog.hr
  http://mesomeso.blog.hr
  095/814-82-90, 091/797-65-56
  brankostojkovic152@yahoo.com
 • #12 BRANKO STOPJKOVIĆ -ŠTIT 07.11.2010. 13:41
  RATNI ZLOČIN JE DOŠAO NA NAPLATU

  UHIĆEN JE JURE ŠIMIĆ, BIVŠI PREDSJEDNIK IZVRŠNOG VIJEĆA ZA BJELOVARSKU REGIJU

  Ratni predsjednik Regionalnog kriznog štaba za Bilogorsko-podravsku regiju sumnjiči se da je 29. rujna 1991. godine nakon oslobođenja vojaarne JNA zapovijedio likvidaciju trojice zarobljenika.


  U petak u Bjelovaru, 05. studenog 2010., priveden je Juri Šimiću, ratni predsjednik Regionalnog kriznog štaba za Bilogorsko-podravsku regiju, dežurna sutkinja Županijskog suda u Bjelovaru odredila je 48-satno zadržavanje. Sud doduše i dalje ne želi potvrditi da je Šimić doista ta zadržana osoba, navodeći da se radi o 58-godišnjaku, no u Bjelovaru već svi znaju njegov identitet.


  Iako rok za zadržavanje ističe u nedjelju 07. studenog 2010., u 16 sati, već sad se zna da će Šimić i nakon njega ostati u pritvoru. Naime, zbog sumnje da je počinio kazneno djelo ratnog zločina protiv ratnih zarobljenika, Županijsko državno odvjetništvo u Bjelovaru protiv njega je sudu već podnijelo istražni zahtjev u kojem uz pokretanje istarage traži i produljenje pritvora.

  O tom zahtjevu sud mora odlučiti u naredna 72 sata, što znači da će do donošenja te odluke Šimić biti zadržan u pritvoru. Prema istražnom zahtjevu Šimića se sumnjiči da je kazneno djelo počinio 29. rujna 1991. godine u Bjelovaru u tadašnjoj vojarni JNA "Božidar Adžija" na Vojnoviću.

  Nakon ulaska hrvatskih vojno-redarstvenih snaga i predaje 60-tak oficira i 150 redovnih vojnika, Šimić je novodno iz te skupine razoružanih i postrojenih prozivanjem izdvojio trojicu zarobljenika K.R., V.M. i J.D. I dao ih na licu mjesta streljati.

  Kao bomba je Bjelovarom odjeknula vijest da je bjelovarska policija pokupila i odvela Juru Šimića, poznatog kao velikog borca za hrvatsku slobodu.

  U Županijskom državnom odvjetništvu kažu da nemaju nikakvih saznanja, te potvrđuju da eventualno uhićenje nije po njihovu nalogu.

  Glasnogovornica bjelovarske policijske uprave Jadranka Harar tek šturo kaže da policija poduzima mjere i aktivnosti zbog sumnje u kazneno djelo, ne želeći potvrditi da se radi o Juri Šimiću.

  Bjelovarski novinari nazvali su telefonom Šimića, koji se javio mobitelom iz policijskog automobila, te potvrdio da je policija došla po njega i da ga voze u Zagreb. Na pitanje jeli uhićen, osebujni Šimić kaže: Pa, ne vode me sigurno u Zagreb na kavu,dodajući da ne može više razgovarati, ali napominje da je prije tri dana imao provalu u obiteljsku kuću, te se nada da je i to možda razlog i pozvao nas da ga nazovemo kasnije.

  Oko 10 sati redakciji Bjelovarca javio se Jure Šimić i pojasnio da ga je policija vozila u obiteljsku kuću, kako bi u njegovoj nazočnosti obavili pretres.

  Odvjetništvo navodi da se osnovano sumnja da je zapovjedio skupini od više naoružanih i za sad nepoznatih pripadnika hrvatskih vojno-redarstvenih snaga, da ih ovedu desetak metara dalje i liše života, što su pucajući iz vatrenog oružja oni i učinili.

  Samo dan prije nego što je uhićen, u podne, 04. studenog 2010., Jure Šimić je na bjelovarskom pavlijonu u centralnom parku zapalio svijeću sa čelnicima HSP-a, Vinkom Jelićem - Baltom, Stjepanom Gojević i Stipom Renićem, iz protesta što dolazi srbijanski predsjednik Boris Tadić u posjet Vukovaru.

  Dana 02 i 03. studenog 2010., šetali su se u noćnim satima Jure Šimić i Tadija Krivić, parkom i gradskim korzom u Bjelovaru.

  VOĐA HRVATSKOG POKRETA ŠTIT
  Branko Stojković
  CROATIA / Bjelovar
  06.11.2010., subota
  00 385 95 814 82 90
  brankostojkovic152@yahoo.com
  ------------------------------------------------------
  http://istinazanarod.blog.hr
  http://mesomeso.blog.hr
  ------------------------------------------------------

 • #13 BRANKO STOJKOVIĆ 01.07.2011. 09:50
  ZA VRIJEME MESIĆEVOG REŽIMA, TJ. MANDATA
  (2000-2011.,) IZ HRVATSKE JE NESTALO 146.848 LJUDI !?


  Izumiru li Hrvati i Hrvatice ili bježe iz Hrvatske van?

  Netko je kriv za ovakvo stanje i politiku. Da li smo postali stvarno zemlja bez daljnje životne perspektive i rada. Državni zavod za statistiku predstavio je preliminarne* rezultate popisa stanovništva. Prema Državnom zavodu za statistiku u Republici Hrvatskoj, u 2011. godini živi 4.290.612 stanovnika, što je 146.848 stanovnika manje u odnosu na 2001. Godinu. No, ni Zagreb više nije „milijunski“ grad, jer sad u njemu živi 792,875 stanovnika. A iza Zagreba slijede gradovi po osipanju broja ljudi: Split, Rijeka, Osijek, Zadar i Velika Gorica.

  U zadnjih deset godina u Hrvatskoj su nestala četiri grada veličine kao grad Bjelovar. Prijeti li Hrvatima i Hrvaticama da do kraja 21. stoljeća potpuno izumru. Za vrijeme Mesićevog režima, tj. mandata (2000-2010.,) iz Hrvatske je nestalo 146.848 ljudi. Stjepan Mesić je za svog režimskog mandata, kao predsjednik Hrvatske, uništio hrvatski narod. Što je on više uništavao Hrvate i Hrvatice, imao je dobar i sve bolji ideal* za politički uzlet. Još na kraju dvaju predsjedničkih mandata, Mesić je nagrađen, da živi doživotno, u državnom dvorcu i to u trošku naroda.

  Ima li ovo veze s težnjom hrvatskog naroda za samostalnišću? Mesić i njemu slićni, što više su uništavali Hrvate i Hrvatice, to s druge strane, će imati više mjesta na teritoriju Hrvatske, za EU kolonijaliste i strance. Za Mesića je zadatak izvršen: da Hrvatska u pravom smislu – nestane, ili bolje rečeno je nema. Ovo su najpotresnija vremena za Hrvatski narod – koji je bez: posla, nezaposlen.., bez ikakvih financijskih primanja i egzistencije... Mesić je sve svoje ljude postavio na glavne pozicije, a Hrvatska će još dugo morati trpiti taj instalirani režim. Nas je Mesićeva laž i ratno profiterstvo dotjeralo – na ovo što (sad) imamo – a nemamo ništa. Sedam godina nas je potkradao (bivši) premijer Ivo Sanader, i njegov organizirani klan.

  Mesić je kriv za sve hrvatske branitelje koji su nestali sa „hrvatskog lica“ zemlje. I što su po zatvorima od Hrvatske pa sve do Haaga. Njemu je bila važna „detuđmanizacija“ Hrvatske, a ne gospodarstvo i ekonomija. Taj njegov privatni rat i obračun, koji je vodio preko leđa iovako osiromašnog i bijednog naroda – koji je platio taj „fušarski“ inžinjering. Mesić kad je htio zavlačio je svoju ruku u državnu kasu, te punio je džepove sebi i svojoj obitelji, prijateljima i znancima... Opravdanje za takav podhvat bio je lukavo smišljen čina: po onoj staroj poslovici i ključu - zavadi narod pa vladaj. Ima li ovo stvarno veze sa Hrvatskom? Pedantni statističari su izračunali da Stjepan Mesić, za svojih mandata, u prosjeku, svakog dana je dijelio jedno odlikovanje ili gradio neki komunistički i antifašistički spomenik, odnosno obilazio spomen groblja, polagao vijence i palio svijeće...

  U Bjelovaru, 30. Lipnja 2011. godine

  Pokret za građanska prava „Štit“
  BRANKO STOJKOVIĆ
  http://crostojkovic1958.blog.hr