H-Alter
 Etnografski muzej Istre u suradnji s Udrugom registriranih ekoloških proizvođača Istarske županije - Istarski eko proizvod te uz pomoć Zelene Knjižnice - projekta Društva bibliotekara Istre organizira manifestaciju "Pazi što jedeš" u Domu hrvatskih branitelja u Puli 8. i 9. studenog, od 10 do 18 sati.

Pazi što jedeš je manifestacija koja se sastoji od stručnih predavanja na temu tradicijske i ekološke prehrane, radionica tradicijske prehrane i sajamskog dijela na kojem posjetitelji mogu kupiti ekološke proizvode direktno od samih proizvođača te izložbe i razmjene sjemena starih sorti biljaka, a jača i svijest o nužnoj suradnji između malih proizvođača tradicijske i ekološke hrane i lokalne zajednice te potiče prenošenje znanja u vidu pripremanja tradicijskih jela. Pazi što jedeš ima regionalni i nacionalni karakter zbog sudjelovanja sudionika iz Istarske, ali i ostalih županija Hrvatske.

Manifestacija Pazi što jedeš nastavak je izuzetno uspješnih manifestacija koje su do sada održane u Pazinu. 2011. godine naglasak je bio na suradnji s dijabetičarskim udrugama Istre, ali i Hrvatske, gdje se željelo skrenuti pozornost na bolesti sadašnjice - posebno šećernu bolest od koje velik broj ljudi u Hrvatskoj i svijetu, a pravilnom prehranom moguća je prevencija ili kvalitetniji život već oboljelih. 2012. godina bila je sposvećena pitanju istraživanja i prezentacije teme prehrane u muzejima u Hrvatskoj putem izložbi, ali i putem interneta.

Putem manifestacije će se ostvariti i suradnja s većim brojem vrtića, osnovnih i srednjih škola. Osim toga srednjoškolci i studenti će imati mogućnost volontiranja na ovoj manifestaciji, pa će tako sudjelovati u kreiranju i izvedbi brojnih aktivnosti vezanih uz manifestaciju.

Pazi na drvo radionice su pripovjednog tipa, a namijenjene su najmlađim posjetiteljima u želji da na taj način istaknemo važnost očuvanja tradicije pripovijedanja. Radionice će se organizirati u suradnji s udrugom Pusti priču. Likovne radionice predviđene su za najmanje posjetitelje manifestacije, a naglasak će se staviti na kreativno izražavanje putem prirodnih materijala. Posjetitelji će na jednom mjestu moći degustirati, potražiti savjet i kupiti ekološke proizvode izravno od samih proizvođača.