pressfilmfest.jpgPeti PRESS film festival održat će se 30. i 31. kolovoza u Hrvatskoj Kostajnici. Tema petog izdanja festivala je fake news. Ulaz na sva događanja je slobodan.

Uz projekcije filmova, izložbe i radionice, u Hrvatskoj Kostajnici će se održati i tribina na temu lažnih vijesti (fake news) koja će okupiti novinare i urednike iz Hrvatske i regije.

PRESS Film Festival - filmski festival ratnog novinarstva i fotoreporterstva posvećen Gordanu Ledereru i poginulim ruskim novinarima u Hrvatskoj Kostajnici - pokrenut je prije pet godina u svrhu revitalizacije kulture. Prve dvije godine festival je bio posvećen ratnom reporterstvu i putopisima, treće izdanje obrađivalo je temu izbjeglica i govora mržnje, dok je tema četvrtog izdanja festivala bila istraživačko novinarstvo.

Organizator PRESS film festivala je nevladina udruga EKS – ekološko kulturna scena mladih Hrvatske Kostajnice, a suorganizator Hrvatsko novinarsko društvo. Pokrovitelji su Društvo hrvatskih filmskih redatelja DHFR i Sisačko-moslavačka županija.
 
Program

30.8. - Petak

10,00 - filmske radionice "Digital generation" - hotel Central
19,00 – otvaranje 5. izdanja PRESS film festivala – hotel Central
19,10 - Enkel, autor Aleksandar Reljić - hotel Central
20,00 - Rodbina, autor Vitalij Manski - hotel Central

31.8. - Subota

10,00 - filmske radionice "Digital Generation" - hotel Central
18,00 - izložba fotografija "Fake news portrets", autor Nikola Šolić - prostorije zgrade Vladimira Nazora 12
18,30 - tribina na temu "Fake news" & "tužbe" - gosti tribine Ilko Čimić, Tomislav Levak, Hrvoje Zovko, Goran Borković i Petar Vidov - hotel Central
20,30 - projekcija filma "U slučaju rata", autor Jan Gebert- spomen područje Gordanu Ledereru
22,00 - projekcija filma "Wantoks: Dance of Resilience in Melanesia", autorica Iara Lee - spomen područje Gordanu Ledereru
22,15 - Prijelaz između eona - autor Marijan Crtalić – spomen područje Gordanu Ledereru
22,30 - druženje

Detaljnije