Foto: Marko Ercegović, ZKMFoto: Marko Ercegović, ZKMZKM tijekom siječnja provodi dobrotvornu akciju kojom će polovicu prihoda od ulaznica (po 80 kn) donirati za rad Isusovačke službe za izbjeglice (JRS). Kupnjom ulaznice za hvaljenu kazališnu ZKM-ovu predstavu Pansion Eden pomažete vrijednom i važnom radu s izbjeglicama u Hrvatskoj.

Kvalitetnim i kontinuiranim radom JRS zagovara potrebe i prava izbjeglica te svih prisilno raseljenih osoba. Tu je i poveznica dobrotvorne akcije sa ZKM-ovim Pansionom Eden, u režiji Árpáda Schillinga, jer predstava pred sve nas postavlja pitanje - što smo u stanju učiniti u ime obitelji i pri tome okrenuti glavu od stradanja drugih obitelji?

Zamašnjak priče tragedija je migranata koji su se ugušili u kamionu krijumčara. Mađarska redateljska zvijezda Árpád Schilling, kao kulturni, društveni i politički aktivist, nije propustio s ansamblom ZKM-a tematizirati taj stvarni događaj iz Mađarske, koji je u Schillingovu autorskom projektu prikazan kao posrnuće jedne hrvatske obitelji.

Ulaznice za izvedbe 25. i 26. siječnja možete kupiti na blagajni ZKM-a i podržati ovu hvalevrijednu inicijativu.

Ključne riječi: izbjeglice, solidarnost, kultura, migranti
<
Vezane vijesti