Foto: Vimeo prstcFoto: Vimeo prstcPo prvi puta u tri godine postojanja Živog Ateljea DK, te napornog i dobrovoljnog rada, entuzijazma i strasti, građane se poziva da se pridruže u akciji zaštite i promocije zaštićenog kulturnog nasljeđa Republike Hrvatske, vrijedne zbirke velike kiparice Vere Dajht Kralj. U tijeku je kampanja skupljanja sredstava za izložbu i monografiju o Dajht Kralj - pomognite doniranjem, proširite riječ!

Promocija prve monografije, ujedno i prva izložba iz fundusa zbirke, o  javnim skulpturama i spomenicima Vere Dajht Kralj, otvara se 3. listopada u Hrvatskom Muzeju Arhitekture - HAZU.

Poziva se na sudjelovanje građana u inicijativi kako bi se skupilo dovoljno sredstava putem platforme za javno financiranje INDIEGOGO. Kako bi izvršili sve s kvalitetom koju projekt zaslužuje, potrebno je više sredstava nego što je odobreno od institucija grada i ministarstva.

Također, ako posjedujete stručno znanje u restauraciji umjetničkih djela ili njihovoj pripremi za izložbe, ako ste vješti u bilo kojem aspektu kulturnog menadžmenta ili prikupljanja sredstava - javite se, navratite u Atelje (Ilica 110), udijelite savjet te se i na taj način uključite i pomognite.

<
Vezane vijesti