Foto: BiovrtFoto: BiovrtU proljeće, dok vegetacija još miruje, pravo je vrijeme za zasaditi voćku. Kako - saznajte u videu kojim nas udruga Biovrt - u skladu s prirodom poziva da vratimo voćke ljudima i ljude voćkama.

Video je nastao u sklopu kampanje Povoćkajmo vrtove, a Biovrt vas izaziva da do 15. travnja posadite barem jednu voćku ili jedan bobičasti grm u svoje dvorište, na svoj vrt ili u veliku teglu na balkonu.

"Sadnice voćaka nisu skupe i možete ih kupiti za nekih 30-tak kuna u gotovo svakom vrtnom centru. Sade sve dok vegetacija miruje, dakle od jeseni pa sve do proljeća. Ne brinite ako nemate puno prostora za voćku, na izbor imate i voćke kalemljene na slabo bujnim podlogama i stupaste voćke koje zauzimaju iznimno malo prostora. Bobičasto grmlje također ne zauzima puno prostora. Zauzvrat ćete dobiti ukusno zdravo voće koje ćete brati svake godine iznova, i vi, i vaša djeca, pa čak i vaši unuci", pojašnjavaju iz udruge.

Ako podijelite svoju fotografiju na Facebook stranici udruge, možete osvojiti i paketić sjemena cvijeća koje privlači pčele.

Ključne riječi: poljoprivreda, hrana
<
Vezane vijesti