slika.jpgCirkorama poziva na sudjelovanje na skupnoj – jednodnevnoj izložbi Emotivne kovanice koja će se održati u prosincu u gradu Zagrebu. Izložba je zamišljena kao kolektivni rad svih prijavljenih umjetnika, bez selekcije. ‘Emotivne kovanice’ trebaju im stići najkasnije do srijede 10. prosinca.

Umjetnici koji rade na ulici svoju predstavu, koncert ili neki drugi akt, nerijetko žive od rada na ulici tako što postave pred publiku prazan šešir koji publika u stilu dobrovoljne donacije, puni novčanicama i kovanicama valute koja je u opticaju i na taj način nagradi umjetnika za njegovo djelo. Usput se dogodi da u šeširu završe različiti slatkiši, poruke, vizit karte, cigarete, žetoni za auto praonicu, razna pića, privjesci sa lančića… no često se desi da u šeširu završe kovanice koje nisu validna valuta države u kojoj umjetnik izvodi, kovanice iz dalekih zemalja u koje umjetnik možda nikada neće otputovati – kovanice koje nemaju nikakvu materijalnu vrijednost.

Te kovanice zapravo imaju samo jednu vrijednost- onu emotivnu. Naučeni da novac ne bacamo već da ga sakupljamo, nakon godina rada na ulici umjetnici često imaju pozamašnu kolekciju ’emotivnih kovanica’ koje čuvaju u plastičnim vrećicama, staklenkama i kartonskim kutijama.

Izložba ‘Emotivne kovanice’ za cilj ima predstaviti apsolutnu materijalnu bezvrijednost velike količine novca izložene na jednom mjestu.

Više o izložbi i informacijama kako poslati svoje emotivne kovanice pronađite ovdje.