rc_faces01.jpgMuzej moderne i suvremene umjetnosti u Rijeci poziva zainteresirane pojedince, organizacije, institucije, volonterske inicijative, udruge civilnog društva na suradnju na europskom projektu RISK CHANGE / RISKIRAJ PROMJENU! (1. 6. 2016. – 31. 5. 2020.). Rok za prijavu je 7. listopada.

Projekt RISK CHANGE / RISKIRAJ PROMJENU! bavi se migracijama u suvremenom društvu, a kroz četiri godine radit će na kreiranju, povezivanju, uspoređivanju i promoviranju europske suvremene interdisciplinarne umjetnosti povezane s društvenim studijima, primijenjenim znanostima i migracijama, s ciljem izgradnje mreža i povezanosti između migranata i lokalnog stanovništva stremeći integraciji kulturne raznolikosti povezane sa suvremenim procesima migracija i konstantnom društvenom i kulturnom mijenom u 21. stoljeću. Projektne aktivnosti - umjetničke rezidencije, izložbe, putujuće rezidencije, predavanja, simpoziji, obrazovne programi, radionice - usmjerene su razvijanju inovativnih pristupa u umjetničkoj produkciji, društvenoj i kulturnoj integraciji.

Suradnja na projektu odnosi se na:

  1. širenje mreže suradnika koji se u svom radu na bilo koji način dotiču ili bave migrantskom problematikom,
  2. ažuriranje baze podataka interdisciplinarnih, kulturnih i edukativnih programa / inicijativa na nacionalnoj razini,
  3. komunikacijske i promotivne aktivnosti u cilju uspješnije provedbe i vidljivosti projekta.

Prijava mora sadržavati motivacijsko pismo i životopis, a dostavlja se na e-mail: marina.tkalcic@mmsu.hr, s naznakom 'RISK CHANGE – prijava za suradnike na projektu'. Više o projektu pogledajte ovdje.