H-Alter
Foto: iPress.hrFoto: iPress.hrOd danas do daljnjeg zatvoreni su i svi kiosci "Glasa Istre", pretpostavlja se zbog inventure uoči Tiskovog preuzimanja distribucije i tiražiranja novina "Glas Istre", a preostali radnici najavili su od srijede štrajk

Na internetskoj stranici Fine objavljeno je da je za Glas Istre trgovinu danas doneseno rješenje o otvaranju predstečajne nagodbe, a prvo ročište sazvano je za 24. srpnja. Od danas do daljnjeg zatvoreni su i svi kiosci Glasa Istre, pretpostavlja se, zbog inventure uoči Tiskovog preuzimanja distribucije i tiražiranja novina Glas Istre, a preostali radnici najavili su od srijede štrajk.

Uprava Glasa Istre trgovine još je početkom svibnja najavila predstečajnu nagodbu kao rješenje problema u kojima se našla tvrtka s kioscima diljem Istre, gotovo 300 zaposlenih i milijunskim gubicima. Radnici nisu dobili plaće od veljače a veliki dio zaposlenih do danas je radio u polupraznim kioscima širom Pule i Istre. Ovih dana ih se tjera da sami daju izvanredne otkaze kako im tvrtka ne bi bila dužna isplatiti otpremnine i zaostale plaće.

Službena bilanca četverogodišnje vladavine Alberta Faggiana nad istarskim dnevnikom "Glas Istre" te pripadajućim kioscima, do kojih je došao na proljeće 2010. godine za 2 kune, jest dug koji premašuje 83 milijuna kuna

Poduzeće Glas Istre trgovina je zajedno s tvrtkom Glas Istre novine 2010. godine preuzeo Albert Faggian za po jednu kunu. Službena bilanca četverogodišnje vladavine tzv. poduzetnika Alberta Faggiana nad istarskim dnevnikom Glas Istre te pripadajućim kioscima, do kojih je došao na proljeće 2010. godine za 2 kune, jest dug koji premašuje 83 milijuna kuna.

U postupku predstečajne nagodbe je Glas Istre trgovina prijavila više od 56 milijuna kuna dugovanja, a Glas Istre novine više od 27 milijuna kuna. Tako se još jedan IDS-ov zahvat na području kontrole medija pokazao gadnim promašajem, čije će posljedice snositi, kao i uvijek, porezni obveznici. U kuloarima se, nakon kaznenih prijava protiv Faggiana u Rijeci i Novom listu, najavljuje i mogućnost njegovog uhićenja a kruže i informacije da ga je, dojučerašnji prijetelj, počasni predsjednik IDS-a Ivan Jakovčić, ostavio na cjedilu.

Ključne riječi: glas istre
<
Vezane vijesti