pressfilm.jpgPress Film Festival okuplja filmove koji tematiziraju novinarsku profesiju, odnosno ratne reportere, fotografe i snimatelje kojima je prva misao uhvatiti pravu snimku, prenijeti javnosti istinitu i iskrenu atmosferu ratnih zbivanja, često ne vodeći računa o vlastitoj sigurnosti i životu. Ovogodišnja tema su Izbjeglice i Govor mržnje. Natječaj je otvoren do 1. svibnja.

Filmovi na temu "izbjeglice" i "govor mržnje" mogu biti u bilo kojem formatu, te bez vremenskog ograničenja.

Filmovi za selekciju (ogledne kopije) mogu se, umjesto na DVD-u, slati i kao linkovi na nekom video servisu. Uz naslov filma, potrebno je napisati i opis filma, te detalje o dokumentarnom filmu, kao i autoru filma. Organizator se obvezuje da kopije filmova neće koristiti u komercijalne svrhe. Prijava filmova na e-mail adresu: kaos_hr@yahoo.com ili na adresu:
EKS – ekološko kulturna scena
Vladimira Nazora 12
44 430 Hrvatska Kostajnica

Nakon pregledavanja prispjelih dokumentarnih filmova, o konačnom izboru do 10.5.2017. obavijestit će se autore. Festival će se održati u Hrvatskoj Kostajnici početkom rujna, a organizatori su Partnerstvo za društveni razvoj i Ekološko kulturna scena. Uz projekciju filmova, organizirat će se cijeli niz izložbi fotografija, tribine i predstavljanje publikacija na ovogodišnju temu.

Press Film Festival je festival međunarodnog karaktera, posvećen novinarstvu koji je neka vrsta homagea Gordanu Ledereru, koji je prije 26 godina izgubio život obavljajući svoju profesiju, ali i ruskim novinarima, koji su također izgubili svoje živote na ulazu u Hrvatsku Kostajnicu 1991. godine.