zagrebzamene.jpgDruštvo arhitekata Zagreba poziva na prezentaciju projekta "Zagreb za mene" koja će se održati u utorak, 3. ožujka, u 18 sati u prostorima DAZ-a, Trg Bana Jelačića 3/1, Zagreb.

Zagreb za mene je projekt urbane revitalizacije javnih prostora u gradu Zagrebu kroz provedbu 17 zahvata i intervencija u javnim prostorima na području cijeloga grada. Za svaku od pojedinih lokacija provest će se arhitektonsko-urbanistički natječaj. Projekt je pokrenut od Društva arhitekata Zagreba (DAZ) u suradnji s Arhitektonskim fakultetom Sveučilišta u Zagrebu, Katedra za urbanizam i Gradom Zagrebom. U cijelom procesu, osim aktivnog uključivanja struke očekuje se i sudjelovanje građana, te građanskih udruga i drugih inicijativa sa svojim idejama i doprinosima u ovome projektu.

Projekt će na prezentaciji predstaviti tim Zagreba za mene, a s obzirom na to da je ovo najveći projekt DAZ-a unazad više godina, te će rezultirati s promjenama i unaprjeđenjima javnih prostora u našem gradu, pozivaju na sudjelovanje i doprinos svih razvoju grada. Kako se lokacije budućih zahvata i intervencija biraju kroz participativan proces u kojem sudjeluju stručna javnost, građani, udruge i lokalna samouprava, ideje o lokacijama u Zagrebu koje bi se mogle obraditi ovim projektom uvelike su dobrodošle.