Foto: Prijatelji kroz stoljećaFoto: Prijatelji kroz stoljećaPrijatelji kroz stoljeća nova je kampanja azila Dumovec i Prijatelja životinja. Na fotografijama članovi Reda Čuvara grada Zagreba poziraju s napuštenim ljubimcima.

Red Čuvara grada Zagreba je udruga građana, osnovana sa svrhom promicanja, razvitka i unaprjeđenja hrvatske i europske antičke, srednjovjekovne i ranonovovjekovne oživljene povijesti i kulturne baštine.

Bilo je logično da se azil Dumovec obrati udruzi mladih ljudi koji su strastveni u promoviranju viteških vrijednosti kao što su čast, hrabrost, zauzimanje za slabije i bespomoćne, plemenitost. Nakon snimanja u Maksimiru gdje su se zagrebački vitezovi upoznali sa psima iz azila Dumovec, posjetili su sklonište gdje su volontirali i svoje nove prijatelje izveli u šetnju.

Kako ističu u azilu Dumovec - i bez viteških oklopa, svi mi možemo biti vitezovi prema onima koji trebaju našu pomoć. To ne mora biti nužno udomljavanje nego volontiranje, pružanje pomoći ozlijeđenoj životinji, prijava zlostavljanja, odgovoran odnos prema kućnim ljubimcima.

Ove fotografije pozivaju nas da čuvamo i poštujemo životinje, naše prijatelje. Bit će postavljene na brojnim lokacijama diljem Zagreba.

<
Vezane vijesti