Marina Kelava 15.04.2014.

Razmontiravanje željeznica

Marina Kelava Prošloga su tjedna ukinute ili reducirane brojne domaće željezničke linije koje povezuju sela u odumiranju s gradićima u odumiranju. Međutim, ministar prometa Siniša Hajdaš Dončić nije se tom prilikom posuo pepelom ni ponudio ostavku.

Što nas čeka

Trg Burze

Deutsche welle

Kako do energetski samodostatne kuće?/ Predavanje

Fotografija članka
Ljubomir Miščević održat će predavanje o energetski samodostatnim kućama u srijedu, 30. svibnja, u 18 sati u Hrvatskom novinarskom društvu (Perkovčeva 2, Zagreb).

Energetska učinkovitost u arhitekturi današnjice doseže samodostatnost. Vrlo niskoenergetski model pasivne kuće već postaje standard gradnje. Gotovo nulta, ugljično neutralna, plus energetska arhitektura nazivi su za različite razine energetske učinkovitosti, a usporedo iodgovarajuće sve manje emisije stakleničkih plinova. Osim ušteda energije i očuvanja okoliša,najnaprednija energetski učinkovita arhitektura omogućava optimalnu toplinsku, svjetlosnu izvučnu ugodnost unutarnjeg prostora.

Predavanje će uz temeljne definicije prikazom recentnih ostvarenja u Hrvatskoj i Europi protumačiti energetski koncept, odnos prema tradicijskoj arhitekturi, materijale i tehnike izvođenja, nužnost integralnog projektiranja, investiranje i isplativost takve gradnje koja ima iznimno velik značaj u kontekstu unapređenja stanja okoliša i održivog razvoja.

predbilježbe: huszpo@huszpo.hr

Objavi članak na: Twitter Facebook
Dodaj komentar

Molimo, prijavite se ili registrirajte kako biste komentirali. Hvala.

POSLJEDNJE VIJESTI IZ RUBRIKE

23.04.

Novinarska srijeda: Kandidati za nagradu "Novinar godine"

Novo izdranje tribine "Novinarska srijeda" održat će se u srijedu 23. travnja s početkom u 19 sati u Velikoj dvorani Novinarskog doma, Perkovčeva 2, Zagreb.

23.04.

Peticija protiv sramoćenja

Hrvatsko novinarsko društvo pokrenulo je potpisivanje peticije kojom se od Vlade i Hrvatskoga sabora traži ukidanje članak 148. Kaznenog zakona o djelu sramoćenja čija je oštrica usmjerena prvenstveno na novinare.

23.04.

Udomljavanje je fora/ Akcija

Akciju "Udomljavanje je fora" organiziraju Sklonište za nezbrinute životinje Grada Zagreba i Gradski ured za poljoprivredu i šumarstvo, u suradnji s udrugom "Prijatelji životinja". "Udomljavanje je fora" održat će se u subotu, 26. travnja, od 9 do 15 sati na Trgu bana Josipa Jelačića s temom "Nevidljivi psi".

23.04.

Gledajte "Eko zonu"

U srijedu, 23. travnja, u 18 i 20, na Prvom programu HTV-a pogledajte novu emisiju "Eko zone". Reprizu je moguće pogledati istog dana u 21 i 30 na HTV4.

23.04.

Akcija čišćenja i očuvanja Krčića i Krke

Ekološka udruga "Krka" poziva građane Knina da se u subotu 26. travnja, u 9 sati pridruže akciji čišćenja i očuvanja Krke i Krčića koja će se održati u okviru nacionalne ekološke akcije "Zelena čistka".

22.04.

Izbori za Europski parlament - stavovi kandidata i kandidatkinja o pitanjima zaštite prava LGBT osoba/ Okrugli stol

Okrugli stol "Izbori za Europski parlament stavovi kandidata i kandidatkinja o pitanjima zaštite prava LGBT osoba" održat će se u srijedu 23. travnja s početkom u 10 sati u LGBT centru, Petrinjska 27, Zagreb.

22.04.

Što će biti kad narastem ili kako izgleda budućnost u osnovnoškolskim nastavnim programima?/ Predavanje u Zadru

U petak, 25. travnja, u Multimedijalnoj dvorani Gradske knjižnice Zadar u 18 sati održat će se posljednje predavanje u sklopu ciklusa "Javna sociologija" pod nazivom "Što će biti kad narastem ili kako izgleda budućnost u osnovnoškolskim nastavnim programima?".

Superknjižara
Info most
Dokukino
Info most