Marina Kelava 15.04.2014.

Razmontiravanje željeznica

Marina Kelava Prošloga su tjedna ukinute ili reducirane brojne domaće željezničke linije koje povezuju sela u odumiranju s gradićima u odumiranju. Međutim, ministar prometa Siniša Hajdaš Dončić nije se tom prilikom posuo pepelom ni ponudio ostavku.

Što nas čeka

Trg Burze

Deutsche welle

Lijekovi ili priča o obmani/ Predavanje Lidije Gajski

Fotografija članka
Doktorica Lidija Gajski održat će predavanje na temu uporabe lijekova i rada farmaceutske industrije u srijedu, 21. ožujka, u 19 sati u KIC-u (Preradovićeva 5) u Zagrebu.

"Sustav nije zainteresiran da traži djelotvorne lijekove protiv raka. Njime je zavladala farmaceutska industrija kojoj liječenje nije interes. Njen interes je održavati bolesti kroničnima i stvarati umjetno nove bolesti", kaže doktorica Gajski.

Mnogi od lijekova koji se danas najviše koriste (lijekovi za spuštanje tlaka, kolesterola, šećera u krvi, antidepresivi, lijekovi za osteoporozu, kemoterapija, cjepiva) zapravo su pripravci koji imaju vrlo skromnu učinkovitost, a istovremeno su nerijetko toksični. Relativno su skupi, a značajan dio tih lijekova danas je zapravo nepotreban i beskoristan. Kazala je to za Danas.hr doktorica Lidija Gajski koja će na temu uporabe lijekova i rada farmaceutske industrije večeras u 19 sati u KIC-u u Zagrebu održati predavanje. 

Doktoricu Gajski pitali smo koja bi to onda mogla biti zamjena za primjerice kemoterapiju. "Ne znam", kaže Gajski: "Ali znam da sustav nije zainteresiran da traži djelotvorne lijekove protiv raka. Njime je zavladala farmaceutska industrija kojoj liječenje nije interes. Njen interes je održavati bolesti kroničnima i umjetno stvarati nove bolesti", objašnjava Gajski. 

Iluzija o učinkovitosti lijekova nastala je jer je farmaceutska industrija preuzela medicinu i zdravstvene sustave, te postala ona koja uređuje prioritete, definira bolesti i koncepte o tome što je liječenje i što je zdravlje, kaže Gajski. 

Objavi članak na: Twitter Facebook
Dodaj komentar

Molimo, prijavite se ili registrirajte kako biste komentirali. Hvala.

POSLJEDNJE VIJESTI IZ RUBRIKE

23.04.

Gledajte "Eko zonu"

U srijedu, 23. travnja, u 18 i 20, na Prvom programu HTV-a pogledajte novu emisiju "Eko zone". Reprizu je moguće pogledati istog dana u 21 i 30 na HTV4.

23.04.

Akcija čišćenja i očuvanja Krčića i Krke

Ekološka udruga "Krka" poziva građane Knina da se u subotu 26. travnja, u 9 sati pridruže akciji čišćenja i očuvanja Krke i Krčića koja će se održati u okviru nacionalne ekološke akcije "Zelena čistka".

22.04.

Izbori za Europski parlament - stavovi kandidata i kandidatkinja o pitanjima zaštite prava LGBT osoba/ Okrugli stol

Okrugli stol "Izbori za Europski parlament stavovi kandidata i kandidatkinja o pitanjima zaštite prava LGBT osoba" održat će se u srijedu 23. travnja s početkom u 10 sati u LGBT centru, Petrinjska 27, Zagreb.

22.04.

Što će biti kad narastem ili kako izgleda budućnost u osnovnoškolskim nastavnim programima?/ Predavanje u Zadru

U petak, 25. travnja, u Multimedijalnoj dvorani Gradske knjižnice Zadar u 18 sati održat će se posljednje predavanje u sklopu ciklusa "Javna sociologija" pod nazivom "Što će biti kad narastem ili kako izgleda budućnost u osnovnoškolskim nastavnim programima?".

22.04.

Prosvjed podrške radnicima "Naute Lamjane" u Zadru

Bivši radnici propalih zadarskih firmi prosvjedovat će u srijedu, 23. travnja, u 10 sati pred Trgovačkim sudom u Zadru, priopćili su udruga "Solidarnost" i zadarski ogranak Saveza samostalnih sindikata Hrvatske.

22.04.

EcoLogic - Otpad prošlosti je bogatstvo budućnosti

Udruga "Krizni eko stožer Marišćina" organizira prvi hrvatski Zero Waste simpozij u Hrvatskoj pod nazivom "EcoLogic - Otpad prošlosti je bogatstvo budućnosti". Ovaj će se stručno-poslovni simpozij s međunarodnim sudjelovanjem, te izložbom proizvoda i usluga, održati 30. i 31. svibnja na Sveučilišnom kampusu u Rijeci.

21.04.

Zakon o održivom gospodarenju otpadom/ Tribina u Zadru

Javna tribina na temu "Zakon o održivom gospodarenju otpadom" održat će se u u srijedu, 23. travnja s početkom u 11 sati u Gradskoj knjižnici Zadar.

Dokukino
Superknjižara
Info most
Info most