Marina Kelava 15.04.2014.

Razmontiravanje željeznica

Marina Kelava Prošloga su tjedna ukinute ili reducirane brojne domaće željezničke linije koje povezuju sela u odumiranju s gradićima u odumiranju. Međutim, ministar prometa Siniša Hajdaš Dončić nije se tom prilikom posuo pepelom ni ponudio ostavku.

Što nas čeka

Trg Burze

Deutsche welle

Okrugli stol o medicinski potpomognutoj oplodnji

Fotografija članka
"Ženska soba" i udruga "Roda" organiziraju okrugli stol o medicinski potpomognutoj oplodnji organiziraju u četvrtak, 26. travnja, u hotelu Palace u Zagrebu u 16 sati.

Na okruglom stolu će govoriti Ministar zdravlja, prof. dr. sc. Rajko Ostojić, dr. sc. Dubravka Šimonović, dr. sc. Erden Radončić, dr. sc. Romana Dmitrović, mr. sc. Alfred Kniewald, prof. dr. sc. Hrvoje Vrčić, Sanja Juras i Jelena Koprić te predstavnice pacijentica i pacijenata.

Ovaj okrugli stol udruge organiziraju kao reakciju na prijedlog Zakona o medicinski potpomognutoj oplodnji koji je prošlog tjedna usvojen na sjednici Vlade RH, kao i na raspravu o problematici potpomognute oplodnje koja se posljednjih mjeseci vodi u medijskom i javnom prostoru. Ovo je prilika da se predstave pozicije s kojih je kreiran Zakon, da sve sudionice i sudionici tribine svojim profesionalnim, aktivističkim ili osobnim iskustvom i znanjem daju osvrt na učinke predloženog Zakona, kao i da ukažu na njegove nedostatke i prednosti. 

"Vjerujemo da će ovaj okrugli stol doprinijeti donošenju pravednog zakona o medicinski potpomognutoj oplodnji koji će svim građankama i građanima osigurati pravo optimalnog i realno ostvarivog liječenja, sukladno svjetskim standardima i najuspješnijim medicinskim metodama, te da će spriječiti diskriminaciju po bilo kojoj osnovi", ističu u Ženskoj sobi i udruzi Roda.

Objavi članak na: Twitter Facebook
Dodaj komentar

Molimo, prijavite se ili registrirajte kako biste komentirali. Hvala.

POSLJEDNJE VIJESTI IZ RUBRIKE

22.04.

Što će biti kad narastem ili kako izgleda budućnost u osnovnoškolskim nastavnim programima?/ Predavanje u Zadru

U petak, 25. travnja, u Multimedijalnoj dvorani Gradske knjižnice Zadar u 18 sati održat će se posljednje predavanje u sklopu ciklusa "Javna sociologija" pod nazivom "Što će biti kad narastem ili kako izgleda budućnost u osnovnoškolskim nastavnim programima?".

22.04.

Prosvjed podrške radnicima "Naute Lamjane" u Zadru

Bivši radnici propalih zadarskih firmi prosvjedovat će u srijedu, 23. travnja, u 10 sati pred Trgovačkim sudom u Zadru, priopćili su udruga "Solidarnost" i zadarski ogranak Saveza samostalnih sindikata Hrvatske.

22.04.

EcoLogic - Otpad prošlosti je bogatstvo budućnosti

Udruga "Krizni eko stožer Marišćina" organizira prvi hrvatski Zero Waste simpozij u Hrvatskoj pod nazivom "EcoLogic - Otpad prošlosti je bogatstvo budućnosti". Ovaj će se stručno-poslovni simpozij s međunarodnim sudjelovanjem, te izložbom proizvoda i usluga, održati 30. i 31. svibnja na Sveučilišnom kampusu u Rijeci.

21.04.

Zakon o održivom gospodarenju otpadom/ Tribina u Zadru

Javna tribina na temu "Zakon o održivom gospodarenju otpadom" održat će se u u srijedu, 23. travnja s početkom u 11 sati u Gradskoj knjižnici Zadar.

21.04.

5. obljetnica blokade

Petu obljetnicu blokade fakulteta "Klub studenata Filozofskog fakulteta" KSFF (Ivana Lučića 3, Zagreb) obilježit će prigodnim programom u petak, 25. travnja.

19.04.

Fašizam danas/ Tribina u Rijeci

Riječki "Nemirni Studiji" organiziraju javnu tribinu naziva "Fašizam danas" na kojoj će se pokušati odgovoriti na pitanja vezana za temu uz pomoć gostiju. Mjesto održavanja tribine je prostor riječkog "Palacha", a vrijeme održavanja tribine je utorak, 22. travnja, u 18 sati.

17.04.

Razvojne perspektive Jadrana/ Tribina

Tribina će se održati u srijedu, 23. travnja, od 18 i 30 do 20 sati u Pučkom otvorenom učilištu "Dom na žalu" (Magazin 5, Preko, Ugljan).

Superknjižara
Info most
Info most
Dokukino