Marina Kelava 15.04.2014.

Razmontiravanje željeznica

Marina Kelava Prošloga su tjedna ukinute ili reducirane brojne domaće željezničke linije koje povezuju sela u odumiranju s gradićima u odumiranju. Međutim, ministar prometa Siniša Hajdaš Dončić nije se tom prilikom posuo pepelom ni ponudio ostavku.

Što nas čeka

Safety Net

Trg Burze

Deutsche welle

Projekcija dokumentarnog filma "69"

Fotografija članka
U utorak, 7. lipnja, u 21 sat u Knjigozemskoj (R. Katalinića Jeretova 5, Zadar) pogledajte dokumentarac "69".

"69" je dokumentarac o skupini mladih ljudi koji se nisu smatrali, kulturno ni politički, kao dio etablirane zajednice. 1982, okupirali su napuštenu zgradu koja je od tad poznata kao Ungdomshuset (Kuća Mladih), na adresi Jagtvej 69, periferiji centra Kopenhagena. Film portretira situaciju unutar kuće posljednjih 6. mjeseci njenog postojanja, gdje se stanari i simpatizeri okupljaju i smišljaju taktiku obrane i otpora protiv gradskih vlasti koja je kuću prodala fundamentalističkoj kršćanskoj sekti "Faderhuset", organizaciji koja je naposlijetku i srušila Ungdomshuset, 5. ožujka 2007. godine.

Režija: Nikolaj Viborg
Jezik: Danski (s engleskim titlovima)
Trajanje: 60 min. 

Tko stigne na vrijeme, čeka ga neka vegan fudara da ubije glad :)

Objavi članak na: Twitter Facebook
Dodaj komentar

Molimo, prijavite se ili registrirajte kako biste komentirali. Hvala.

POSLJEDNJE VIJESTI IZ RUBRIKE

23.04.

Novinarska srijeda: Kandidati za nagradu "Novinar godine"

Novo izdranje tribine "Novinarska srijeda" održat će se u srijedu 23. travnja s početkom u 19 sati u Velikoj dvorani Novinarskog doma, Perkovčeva 2, Zagreb.

23.04.

Peticija protiv sramoćenja

Hrvatsko novinarsko društvo pokrenulo je potpisivanje peticije kojom se od Vlade i Hrvatskoga sabora traži ukidanje članak 148. Kaznenog zakona o djelu sramoćenja čija je oštrica usmjerena prvenstveno na novinare.

23.04.

Udomljavanje je fora/ Akcija

Akciju "Udomljavanje je fora" organiziraju Sklonište za nezbrinute životinje Grada Zagreba i Gradski ured za poljoprivredu i šumarstvo, u suradnji s udrugom "Prijatelji životinja". "Udomljavanje je fora" održat će se u subotu, 26. travnja, od 9 do 15 sati na Trgu bana Josipa Jelačića s temom "Nevidljivi psi".

23.04.

Gledajte "Eko zonu"

U srijedu, 23. travnja, u 18 i 20, na Prvom programu HTV-a pogledajte novu emisiju "Eko zone". Reprizu je moguće pogledati istog dana u 21 i 30 na HTV4.

23.04.

Akcija čišćenja i očuvanja Krčića i Krke

Ekološka udruga "Krka" poziva građane Knina da se u subotu 26. travnja, u 9 sati pridruže akciji čišćenja i očuvanja Krke i Krčića koja će se održati u okviru nacionalne ekološke akcije "Zelena čistka".

22.04.

Izbori za Europski parlament - stavovi kandidata i kandidatkinja o pitanjima zaštite prava LGBT osoba/ Okrugli stol

Okrugli stol "Izbori za Europski parlament stavovi kandidata i kandidatkinja o pitanjima zaštite prava LGBT osoba" održat će se u srijedu 23. travnja s početkom u 10 sati u LGBT centru, Petrinjska 27, Zagreb.

22.04.

Što će biti kad narastem ili kako izgleda budućnost u osnovnoškolskim nastavnim programima?/ Predavanje u Zadru

U petak, 25. travnja, u Multimedijalnoj dvorani Gradske knjižnice Zadar u 18 sati održat će se posljednje predavanje u sklopu ciklusa "Javna sociologija" pod nazivom "Što će biti kad narastem ili kako izgleda budućnost u osnovnoškolskim nastavnim programima?".

Info most
Info most
Dokukino
Superknjižara