Marina Kelava 15.04.2014.

Razmontiravanje željeznica

Marina Kelava Prošloga su tjedna ukinute ili reducirane brojne domaće željezničke linije koje povezuju sela u odumiranju s gradićima u odumiranju. Međutim, ministar prometa Siniša Hajdaš Dončić nije se tom prilikom posuo pepelom ni ponudio ostavku.

Što nas čeka

Safety Net

Trg Burze

Deutsche welle

Zarez broj 334.

Fotografija članka
U novom Zarezu Ognjen Čaldarović kritizira prijedlog novoga Zakona o znanosti i visokom obrazovanju, Vuk Bačanović piše o otkliznućima srbijanskih liberala i njihovim sarajevskim odjecima, Marko Pogačar o "radnicima" i "djelatnicima", Daša Drndić i Ljiljana Filipović objavljuje ulomke iz novih proza... Potražite Zarez na kioscima!

 Naslovnica: Smiljka Guštak, dipl. povjesničarka umjetnosti i galicistica, studentica je Snimanja na Akademiji dramske umjetnosti. Izlagala je na skupnim izložbama u Hrvatskoj i Francuskoj, a za fotografski rad je dobila nekoliko nagrada. Dio radova može se pogledati na www.smiljkagustak.com

Objavi članak na: Twitter Facebook
Dodaj komentar

Molimo, prijavite se ili registrirajte kako biste komentirali. Hvala.

POSLJEDNJE VIJESTI IZ RUBRIKE

24.04.

Slučaj NSU: Desničarski teror u suvremenoj Njemačkoj/ Tribina

Što slučaj NSU govori o rezultatima "denacifikacije" i stanju demokracije u Njemačkoj, te kakvu ulogu u svemu tome ima službena teorija "ekstremizama" saznajte u razgovoru s aktivistima uključenim u praćenje procesa u subotu 26. travnja u 19 sati u Showroomu Galerije "Nova", Teslina 7, Zagreb.

24.04.

Glas građana gradskoj vlasti ne znači ništa?/ Tribina

Inicijativa "Volim Pulu" poziva građanke i građane na javnu tribinu o Muzilu koja će se održati u srijedu 30. travnja u 19 sati u Domu hrvatskih branitelja, a na koju će biti pozvani svi vijećnici i gradska uprava.

24.04.

Great cloth diaper change/ Međunarodna akcija

U tjednu kada obilježavamo Dan planeta Zemlje, udruga "Roda" – Roditelji u akciji organizira sudjelovanje u međunarodnoj inicijativi kojom će se pokušati oboriti prošlogodišnji Guinnessov rekord u previjanju platenih pelena. Akcija će se održati u subotu 26. travnja u prostorima Udruge "Roda" u Čanićevoj 14 u Zagrebu u 11 sati.

24.04.

Cenzura: Građanski nadzor

Pogledajte emisiju "Cenzura" u petak 25. travnja na TV Jadranu u 21:10 sati.

24.04.

Čitaonica: Referendum kao prilika za obnovu demokracije

Na novom susretu "Čitaonice za kritičku politiku" FPZG-a, koji će se održati u petak, 25. travnja, u 18 sati u Dvorišnoj dvorani fakulteta (Lepušićeva 6, Zagreb), gostovat će Danijela Dolenec s Fakulteta političkih znanosti na temu "Referendum kao prilika za obnovu demokracije", dok će gost komentator ovog puta biti Goran Čular s istog fakulteta.

23.04.

Razgovor s Leopoldinom Fortunati

Događanje organiziraju Centar za ženske studije, Feministički front i Multimedijalni institut, a razgovor će se održati u petak 25. travnja u net.kulturnom klubu MaMa (Preradovićeva 18, Zagreb), s početkom u 14 sati.

23.04.

Novinarska srijeda: Kandidati za nagradu "Novinar godine"

Novo izdranje tribine "Novinarska srijeda" održat će se u srijedu 23. travnja s početkom u 19 sati u Velikoj dvorani Novinarskog doma, Perkovčeva 2, Zagreb.

Info most
Superknjižara
Info most
Dokukino