plavitelefon_copy60344.pngPrvi put u povijesti Plavog telefona, u ljetnom radnom vremenu koje traje od 1. srpnja do 30. rujna, Linija pomoći će biti otvorena od 09 h do 20 h, svih 7 dana u tjednu.

Plavi telefon će umjesto dosadašnjeg skraćenog ljetnog radnog vremena, produžiti radno vrijeme, a Linija pomoći će biti otvorena od ponedjeljka do nedjelje, od 09 h do 20 h. Korisnici se Plavom telefonu obraćaju sa povjerenjem, a to je posebno bilo vidljivo u nedavnom kriznom razdoblju koje je obilježila pandemija koronavirusa i nedavni razorni potres u Zagrebu. U tom periodu radno vrijeme Linije pomoći također je bilo produženo, zabilježen je i povećani broj poziva, a korisnici su na Liniji mogli dobiti pomoć, utjehu ili razgovor.

Navedene situacije dovele su do socijalne izolacije, distanciranja i ostalih ograničenja u svakodnevnom životu, a kod mnogih su uzrokovale strah, osjećaj nesigurnosti, anksioznost i depresivno raspoloženje što može dovesti do poteškoća u svakodnevnom funkcioniranju. Također mnogi su ostali bez zaposlenja što zasigurno otežava svakodnevnicu mnogih te uslijed pritiska može doći i do narušenog mentalnog zdravlja. Plavi telefon već skoro 29 godina brine o zaštiti i razvoju mentalnog zdravlja djece, mladih i odraslih, a to je posebno bitno u vremenu u kojem se nalazimo, što je i jedan od dodatnih razloga zašto je produženo radno vrijeme tijekom cijelog ljeta.

S obzirom na pandemiju, posljedice pandemije i potresa, Plavi telefon će raditi produženo od 01.07.2020. do 30.09.2020., od ponedjeljka do nedjelje, od 09 h do 20 h. Kome god je potreban razgovor može nazvati Plavi telefon na 01 4833 888, slušalica Plavog telefona je otvorena za sve.

Ključne riječi: Plavi telefon
< >
Vezane vijesti