Foto: D. B.<br>Foto: D. B.
Potpisi se još prebrojavaju i provjeravaju, a iz inicijative Ne damo naše autoceste ističu da očekuju kako će na koncu biti više od pola milijuna pravovaljanih potpisa. Sudeći po broju već provjerenih potpisa, ima ih dovoljno da se od Sabora zatraži raspisivanje referenduma.

Inicijativa Ne damo naše autoceste danas je na presici održanoj u Zagrebu objavila prve preliminarne i nepotpune rezultate prikupljanja potpisa za raspisivanje referenduma protiv monetizacije autocesta - po njihovim podacima, pravovaljanih potpisa do održavanja presice izbrojeno je čak 487.612. Ističu da su sve potpise prilikom prebrojavanja i provjeravali te odmah eliminirali one koji nisu bili ispravni.

Za provjeru potpisa dajemo rok jednak trajanju akcije njihova prikupljanja – petnaest dana. Ako smo mi mogli po teškim vremenskim uvjetima prikupiti te potpise u dva tjedna, onda ih i oni u svojim toplim uredima mogu u jednakom roku provjeriti

"Zahvaljujemo svim volonterima, javnosti koja nas je podržavala, kao i medijima, koji su nas korektno pratili. Ovime smo okončali prvu fazu djelovanja naše platforme, koja je na putu do zajedničkog cilja ujedinila organizacije civilnog društva i sindikate. Platforma koju smo oformili nastavit će djelovati i po okončanju akcije prikupljanja potpisa za referendum protiv monetizacije autocesta.

Idući ćemo tjedan predati potpise u Hrvatski sabor, a za provjeru potpisa dajemo im rok jednak trajanju akcije njihova prikupljanja – petnaest dana od prve iduće sjednice Sabora, koja bi trebala biti za desetak dana. Ako smo mi mogli po teškim vremenskim uvjetima prikupiti te potpise u dva tjedna, onda ih i oni u svojim toplim uredima mogu u jednakom roku provjeriti.

Predstavnici inicijative Ne damo naše autoceste<br> Predstavnici inicijative Ne damo naše autoceste

U javnosti se često govori o troškovima referenduma – ne bi li oni bili svedeni na najmanju moguću mjeru, predlažemo da se referendum održi u isto vrijeme kad i izbori za predsjednika Republike Hrvatske. Time bi trošak za sam referendum bio minimalan. Odgovornost za svako dodatno trošenje novca građana ide isključivo na dušu Vlade", rekao je Mijat Stanić iz Nezavisnog cestarskog sindikata.

Teodor Celakoski iz udruge Pravo na grad istaknuo je da je inicijativa već sada prikupila dovoljno potpisa i po težem kriteriju za raspisivanje referenduma (452 tisuće potpisa, što je 10 posto ukupnog broja birača), ali smatra da bi trebalo primjenjivati kriterij po kojem bi bilo dovoljno prikupiti oko 370 tisuća potpisa, što je deset posto od broja birača koji žive u Hrvatskoj.

U javnosti se često govori o troškovima referenduma – ne bi li oni bili svedeni na najmanju moguću mjeru, predlažemo da se referendum održi u isto vrijeme kad i izbori za predsjednika Republike Hrvatske, rekao je Mijat StanićUstvrdio je da ne žele stati na prikupljanju potpisa, već im je cilj izazvati javnu raspravu i zahtijevati od vlasti da građane više ne gura u političku korupciju i klijentelizam ili privatizaciju. Dodao je da će oni djelovati u cilju izgradnje boljeg modela upravljanja javnim tvrtkama, javnim institucijama i javnim dobrom, koji se neće oslanjati na partitokratsku kontrolu nego na javnu, stručnu i društvenu kontrolu zajedničkih javnih resursa

"Mislim da tek dolazi vrijeme kad će civilno društvo, odnosno građani imati utjecaj prilikom donošenja odluka i izvan izbora, odnosno da je počelo doba u kojem će država morati slušati što građani misle i govore", rekao je Stanić.

Podsjetimo, potpisi su se prikupljali od 11. do 25. listopada diljem Hrvatske, a referendumom bi se zatražila izmjena Zakona o cestama, i to tako da se doda stavak u kojem bi pisalo da su "izgrađene javne ceste strateški interes Republike Hrvatske i zabranjeno ih je davati u koncesiju za javne usluge".

<
Vezane vijesti