aktivni_mladi_protiv_nasilja_krivulje.pngEdukatori Udruge Zora izradili su nekoliko video reklama kako bi educirali svoje vršnjake, ali i širu javnost. Pogledajte video protiv nasilja u vezama.

Kroz četiri radionice mladi srednjoškolci sudjelovali su na radionicama snimanja, montiranja, projekcije i analize edukativnih video reklama koje su vodili prof. Ljiljane Ille i prof. Ivan Čondor, nastavnici strukovnih predmeta u Graditeljskoj školi Čakovec i mentori Filmskog kluba.Čak 70 posto mladih doživjelo je barem jedan oblik nasilja u vezi, a 43 posto priznalo je da su se ponašali nasilno prema partneru ili partnerici

U izradi videa sudjelovali su vršnjački edukatori iz Graditeljske škole Čakovec, Gimnazije Josipa Slavenskog Čakovec, Ekonomske i trgovačke škole Čakovec, Gospodarske škole Čakovec i Tehničke škole Čakovec te učenici 3. razreda Graditeljske škole smjera medijski tehničar, koji su im bili mentori.

Kroz reklame, edukatori/ce govore o vrstama i prevenciji vršnjačkog nasilja s ciljem educiranja mladih i javnosti Međimurske županije te stvaranja zajednice s nultom tolerancijom na nasilje.

kako poručuju iz udruge Zora: "mladi ne mogu sami riješiti problem vršnjačkog nasilja, potrebna im je pomoć odraslih, roditelja i stručnjaka koji rade s mladima. Mediji su kanal kojima se najlakše dopire do javnosti kako bi postali svjesni u postojanju i rješavanju problema mladih".

Pogledajte edukativnu video reklamu o nasilju u vezama - čak 70 posto mladih doživjelo je barem jedan oblik nasilja u vezi, a 43 posto priznalo je da su se ponašali nasilno prema partneru ili partnerici.

<
Vezane vijesti