H-Alter
Foto: prtscFoto: prtscNa prijedlog ministra poljoprivrede Tomislava Tolušića, Luka Oman, predsjednik udruge Prijatelji životinja, imenovan je posebnim savjetnikom ministra poljoprivrede za područje zaštite životinja. Imenovanje su pozdravile udruge za zaštitu životinja, kao i volonteri koji spašavaju životinje diljem Hrvatske.

Prijatelji životinja intenzivno rade na donošenju i izmjeni zakonskih propisa vezanih uz zaštitu životinja te njihovoj provedbi, u čemu imaju odličneTrenutni prioriteti kao savjetniku za područje zaštite životinja bit će provedba Zakona o zaštiti životinja poput kontrole mikročipiranja u svim gradovima i općinama i drugih obveza i alata koje Zakon o zaštiti životinja propisuje i omogućuje rezultate. Udruga godinama radi na poboljšanju zaštite životinja kroz sudjelovanje u povjerenstvima za izradu i izmjene Zakona o zaštiti životinja i na ostalim pravilnicima pri Ministarstvu poljoprivrede. Luka Oman i udruga Prijatelji životinja ističu kako će nastaviti svoja zalaganja za prava i zaštitu životinja isto kao i do sada te ovo imenovanje samo daje veću priliku za podizanje standarda zaštite životinja.

"Želim biti ovdje za sve gradove, općine i županije, želim im pomoći da provedu Zakon o zaštiti životinja, smanje patnju i broj napuštenih životinja te u konačnici uštede novce u svojim proračunima koje mogu iskoristiti za druge projekte važne za razvoj njihovih sredina. Vjerujem kako će u meni prepoznati saveznika i kako ćemo zajedničkim trudom i zalaganjem smanjiti patnju životinja i utjecati na svijest svih naših sugrađana kada je odnos prema životinjama u pitanju", rekao je Oman.

Trenutni prioriteti kao savjetniku za područje zaštite životinja bit će provedba Zakona o zaštiti životinja poput kontrole mikročipiranja u svim gradovima i općinama i drugih obveza i alata koje Zakon o zaštiti životinja propisuje i omogućuje.

Oman će savjetničku dužnost obavljati bez zasnivanja radnog odnosa u Ministarstvu poljoprivrede i bez naknade za rad. Prema rješenju, svoju funkciju obavljat će od 1. travnja.

<
Vezane vijesti