H-Alter
Foto: Eko-ZadarFoto: Eko-ZadarU sklopu projekta AlterPOP: Poticanje poduzetništva kroz promociju Alternativne POljoprivredne Proizvodnje puštena je online mrežna stranica Mreža poljoprivrednih gospodarstava Zadarske županije.

Stranica ima za cilj doprinijeti umrežavanju poljoprivrednih proizvođača na području Zadarske županije, omogućiti prezentaciju poljoprivrednih gospodarstava koji su primjeri dobre prakse i osigurati njihovo povezivanje s potencijalnim kupcima. Stranica je realizirana kao platforma na kojoj poljoprivredni proizvođači samostalno otvaraju profile na kojima prezentiranju svoje proizvode i informacije o svojoj proizvodnji. Kako bi se potencijalnim kupcima omogućilo što lakše pronalaženje željenih proizvoda, posjetitelji stranice mogu izabrati pretraživanje, kako po kategoriji proizvoda, tako i po lokaciji. Moguće je, naravno, pregledati potpunu ponudu proizvoda i usluga, te raspored proizvođača na mapi. Registrirani proizvođači osim prezentacije posredstvom svojih profila mogu objavljivati i novosti vezane uz svoju proizvodnju odnosno dostupnost svojih proizvoda. Registriranim korisnicima stranice na raspolaganju je i forum posredstvom kojeg mogu izravno razmjenjivati informacije. Stranica uključuje i rubriku namijenjenu korisnim informacijama za poljoprivredne proizvođače, kao i za one koji se planiraju upustiti u ovu vrst poduzetništva. Stoga pozivamo poljoprivredne proizvođače da iskoriste ovaj alat, registriraju se i otvore svoje profile.

Projekt AlterPOP: Poticanje poduzetništva kroz promociju Alternativne POljoprivredne Proizvodnje u sklopu kojeg je izrađena spomenuta mrežna stranica provodi se u sklopu instrumenta Obrazovanje za poduzetništvo i obrt – HR.1.1.11 u okviru prioritetne osi Podrška pristupu održivom zapošljavanju i prilagodljivosti radne snage iz ESF Operativnog programa Razvoj ljudskih potencijala 2007.-2013. Udruga Eko-Zadar provodi projekt u partnerstvu s Agencijom za ruralni razvoj Zadarske županije – AGRRA. Ukupna vrijednost projekta je 288.880,00 KN, dok Europska unija iz Europskog socijalnog fonda financira 95%, tj. 274.436,00 KN.

Provedba projekta završava 19. svibnja 2016., a mrežnom stranicom Mreža poljoprivrednih gospodarstava Zadarske županije nastavit će upravljati nositelj projekta – udruga Eko-Zadar.

Stranica je dostupna na http://www.alterpoljoprivreda.com/.

Ključne riječi: poljoprivreda
<
Vezane vijesti