queer_migrants.jpgQueer Faces Migrant Voices projekt je koji mladim queer migrantima i izbjeglicama pruža priliku da kroz medij radija i fotografije vlastito iskustvo seksualnih i kulturnih identiteta podijele s drugima. A International Queer and Migrant Film Festival jednom godišnje u Amsterdamu predstavlja filmove koji se bave temama LGBTIQ+ manjina iz perspektive migracija. Predstavljanje projekata održat će se 18. i 19. lipnja s početkom u 20 sati u Beton kinu u Domu mladih (Ulica slobode 28, Split).

PROGRAM:

ponedjeljak, 18. lipnja, 20 - 22 h
Beton Kino, Dom mladih, Ulica slobode 28, Split

QUEER FACES MIGRANT VOICES
Queer Faces Migrant Voices projekt je koji mladim queer migrantima i izbjeglicama pruža priliku da kroz medij radij i fotografije da vlastito iskustvo seksualnih i kulturnih identiteta podijele s drugima. 

utorak, 19. lipnja, 20 - 22 h
Beton kino, Dom mladih, Ulica slobode 28, Split

INTERNATIONAL QUEER AND MIGRANT FILM FESTIVAL
qFEST donosi izbor filmova s International Queer and Migrant Film Festivala koji jednom godišnje u Amsterdamu predstavlja filmove koji se bave temama LGBTIQ+ manjina iz perspektive migracija. U Beton kinu će biti prikazani sljedeći filmovi: 

Elias, (Nizozemska, 2017.) režija Lucas Van der Rhee, 13 min
Elias živi i radi u malom lučkom mjestu Ijmuidenu u Nizozemskoj. Živi s bratom Kemalom i nedostaju mu roditelji koji su se vratili u Tursku. Kada braća sobu od roditelja iznajme Tomu, Elias otkriva nove stvari o sebi. 

Chronic, (Libanon/Njemačka, 2017.) režija Mohamed Sabbah, 89 min
Fotograf Omar ima poseban odnos sa smrću. Pokušava ga izraziti kroz novi projekt. Između zidova studija susreću se fotograf i tri osobe. Njihova tijela izražavaju priče o seksu, ljubavi i traumi u Bejrutu.