queer_zagreb.jpgIzvedbeni program Queer Zagreb Sezona, koji je podijeljen u dva izvedbena programska bloka - jedan posvećen međunarodnom programu, a drugi posvećen domaćem i regionalnom programu, nastavlja se u svibnju. Prvi programski blok održat će se od 15. do 19. svibnja i ugostit će umjetnike i umjetnice iz SAD-a, Indije, Filipina, Velike Britanije, Njemačke, Poljske, Slovenije, Srbije i Hrvatske.

Svibanjski program otvorit će britanski umjetnik Jeremy Goldstein sa svojim "kazalištem zajednice" koje se bavi temom slobode govora i osobnim osnaživanjem. U njegovoj predstavi sudjelovat će i deset osoba iz Hrvatske koje će s Jeremyjem tijekom njegove rezidencije u Zagrebu razviti kratki tekst ili priču posebno za ovu izvedbu u Zagrebu.

Na festivalu gostuje i poznata slovenska skupina Via Negativa s izvedbom Stotinu zdravica nastalom u suradnji s poljskom umjetnicom Anitom Wach, a posebno  na ovoj izvedbi  nazdravljat će se Josipu Brozu Titu. Nadalje, najavljujemo i gostovanje američkog trans umjetnika Krisa Greya čija će izvedba Prekarnost uputiti publiku u teme i neravnopravnosti s kojima se susreću trans osobe. Gostovanje ovog umjetnika organizirano je u suradnji s riječkim festivalom Smoqua. 

Od festivalskih zanimljivosti potrebno je naglasiti i pionirski program Bajke u dragu u okviru kojeg će domaća skupina drag queenova okupljenih u grupu House of Flamingo čitati djeci queer bajke i slikovnicu Dugine obitelji. Na programu su i plesne predstave Sujate Goel iz Indije, Maayan Danoch i Özlema Alkisa iz Njemačke, Joshue Serafina s Filipina, te grupe umjetnica (Rahel Barra, Ida Daniel, Ana Dubljević, Frida Laux i Zrinka Užbinec) koje se bave temama intime, gay identiteta, ženske pornografije i odnosa tradicije i suvremenosti.

Ulaz na programe Queer Zagreb Sezone je slobodan, a izvedbe će se održati u Zagrebačkom plesnom centru.