jean_vigo.jpgPozivaju se svi kazališni, izvedbeni, likovni, glazbeni i ostali umjetnici te drugi da se priključe eksperimentalnoj radionici avangardne izvedbene prakse koja počinje 19. lipnja u 20 sati. u BEKu (Nazorova 53, Zagreb). Besplatnu radionicu koja uključuje izvedbene osnove, ali i napredne izvedbene sisteme vodi Irena Čurik.

Ciljevi radionice su izvedbeno i instrumentalno osnažiti polaznike za stvaranje i prepoznavanje kazališnog jezika u svakodnevnom životu; istraživanje avangarde; stvaranje novog izvedbenog jezika; otkrivanje novih izvedbenih stilova i žanrova; originalni umjetnički problemi; stvaranje novog izvedbenog kolektiva; stvaranje nove publike; edukacija o eksperimentalnom i inovativnom aspektu izvedbe; afirmiranje nefiksiranog tipa izvedbe i nestabilnog, mijenjajućeg žanra, roda, vrste; razvoj i promocija avangardne umjetnosti.

Uvodni sat počinje 19. lipnja u 20 sati u Nazorovoj 53. Od polaznika se očekuje da se izvedbeno predstave. Svi su dobrodošli, prethodno iskustvo nije važno.