kinoklub_zagreb.jpgKinoklub Zagreb organizira novu besplatnu radionicu filmske kritike i analize. Cilj dvomjesečne radionice je osposobiti polaznike za pisanje kraćih filmskih kritika te im ponuditi korisne alate za filmsku analizu. Polaznici će tradicionalno činiti žiri kritike na Gledalištu Kinokluba Zagreb, a najbolji radovi nastali na radionici bit će objavljeni u časopisu Zapis i na internetskoj stranici Kinokluba Zagreb. Prijave za radionicu otvorene su do nedjelje, 30. rujna.

Za prijavu valja poslati tekst o nekom od filmova s recentnog festivalskog ili kinorepertoara. Tekst mora imati približno 2000 znakova uključujući razmake (tolerira se plus/minus 300 znakova), a na osnovu poslanih radova odabrat će se šest do sedam polaznika radionice.

Radionica će se odvijati kroz ukupno deset dvosatnih sesija jednom tjedno u listopadu i studenom 2018. u prostorijama Kinokluba Zagreb.

Rad će se paralelno odvijati na dva plana – pisanje vlastitih tekstova te analiza filmskih kritika profesionalaca. Za vrijeme trajanja radionice polaznici su dužni usavršiti tekst s kojim su primljeni te napisati još jedan tekst iste dužine i još jedan duži tekst.

Voditeljica radionice je Višnja Vukašinović-Pentić uz asistenciju Darija Devića. Prijave se šalju putem elektroničke pošte na adresu visnja.pentic@gmail.com.