2018_akc_hacklab01_re_media.pngBesplatna praktična radionica računalne obrade i pripreme digitalnih slikovnih datoteka za distribuciju i/ili destrukciju u konvencionalnim računalnim sustavima i vremenu hiper-vidljivosti, održava se u AKC Medika u nedjelju 18. studenog. Prijave do 17. studenog.

Cilj radionice je polaznicima/cama približiti osnovno razumijevanje kombiniranih metoda fotomanipulacije i priručnih tehnika iz područja digitalnog arhiviranja, te znanje upravljanja metapodacima - nevidljivim podacima koji opisuju digitalnu sliku i njene formalne karakteristike.

Polaznici/e će tijekom radionice steći iskustvo razumijevanja, (re)kreiranja i uređivanja (ne)postojećih digitalnih slika mimo njihove semantike, kao i pripadajućih opisnih informacija, a koje mogu poslužiti organizaciji i identifikaciji medijskog izvora, strukturiranju arhiva te pripremi za (anonimiziranu) distribuciju.

Polaznici/e obvezno trebaju donijeti vlastiti prijenosnik, dok organizatori osiguravaju Live Linux USB za polaznike/ce koji nemaju GNU/Linux OS (što molimo da napomenete u prijavi). Za sudjelovanje je potrebno prijaviti se, na mail info@hacklab01.org, a zaključno do 17.11.2018. Početnici/e su dobrodošli/e!

Voditeljica:

Dina Karadžić (1986.) — magistrirala Malu plastiku i medaljerstvo na ALU Zg 2012. Od 2011. članica je HDLU-a; počev s 2018. članica HZSU-a; od 2014. suosnivačica i umjetnička voditeljica umjetničke organizacije Format C [formatc.hr], organizacije s fokusom na umjetničkom istraživanju, eksperimentalnom multimedijskom djelovanju i suradničkom stvaralaštvu.