U radijskoj emisiji Medijatrija Igor Lasić ovog petka razgovarao je sa radnicima Hine o njenoj sudbini, kao i o hajci na Ministarstvo kulture.

Medijatrija, emisija o medijskoj politici i patologiji, na 2. programu Hrvatskog radija ponudila je ovog petka novi uzbudljivi nastavak sage o rastakanju javnog medijskog dobra i prostora u režiji klijentelistički nastrojene političke elite - ovom je prilikom riječ bila o Hini, državnoj agenciji koja već godinama stagnira u programskom i poslovnom smislu, ali zato na vodećim pozicijama nudi sjajne sinekure za podobnike stranaka na vlasti!

Hoće li tako biti i narednog tjedna, kada počinje izbor nove ravnateljice ili ravnatelja Hine, a pojedini favoriti vladajuće koalicije već otiru cipele pred ulazom u agenciju?

Na to pitanje slušateljima su pokušali odgovoriti gosti iz Hine, predstavnici radnika Damir Hainski i Andrej Matijašević, uz voditelja Igora Lasića.

Također, u emisiji je bilo govora i o vezanoj problematici opće hajke na Ministarstvo kulture posljednjih desetak dana, i to upravo zbog udara njihove nove, reformske medijske politike, na uzurpatorski interes velikih komercijalnih igrača u pripadajućem kontekstu.

Emisiju poslušajte na ovom linku.

Ključne riječi: Hina
<
Vezane vijesti