CESI u partnerstvu s organizacijama BaBe!, Domine, Centar za građanske inicijative Poreč i Delfin Pakrac započinje s kampanjom kojoj je cilj unaprijediti sudjelovanje žena u procesima odlučivanja na lokalnoj razini. Kampanja započinje konferencijom "Ravnopravne!" u petak, 19. listopada, u Zagrebu u hotelu Laguna (Kranjčevićeva 29).


program_rada_konferencija_ravnopravne.doc
Izmjenjeno: 08.09.2014. 18:05
Veličina datoteke: 409 kb


prijavnica_konferencija_ravnopravne.doc
Izmjenjeno: 08.09.2014. 18:05
Veličina datoteke: 404,5 kb

U svibnju 2013. godine predstoje nam lokalni izbori koji su posebice zanimljivi stoga što će se po prvi puta primjenjivati sankcije za one stranke koje ne poštuju kvotu o najmanje 40% podzastupljenog spola na izbornim listama koja proizlazi iz Zakona o ravnopravnosti spolova. Obzirom da mnogi politički akteri na lokalnoj razini nisu niti svjesni zakonskih odredaba te da je zastupljenost žena u odlučivanju na lokalnoj razini daleko ispod zakonski propisane, CESI u partnerstvu s organizacijama BaBe!, Domine, Centar za građanske inicijative Poreč i Delfin Pakrac započinje s kampanjom kojoj je cilj unaprijediti sudjelovanje žena u procesima odlučivanja na lokalnoj razini. Kampanja se provodi uz pokroviteljstvo Ureda za ravnopravnost spolova Vlade RH i potporu Veleposlanstva Republike Francuske u Hrvatskoj, Veleposlanstva Sjedinjenih Američkih Država u Hrvatskoj te Grada Zagreba.

Kampanja započinje konferencijom "Ravnopravne!" koja se održava 19. listopada 2012. godine u Zagrebu u hotelu Laguna (Kranjčevićeva 29). Konferencija se sastoji od panela s međunarodnim gostima i gošćama s ciljem razmjene ideja i iskustava u promicanju sudjelovanja žena u odlučivanju, te radionica prema metodi World Cafe za hrvatske političare/ke, aktivistice, i institucije u svrhu razvijanja novih strategija za uključivanje većeg broja žena u odlučivanju na lokalnoj razini. Službeni jezici konferencije su engleski i hrvatski te će biti osiguran simultani prijevod.

U okviru kampanje biti će održan i seminar o sudjelovanju žena u procesima odlučivanja, izdati će se treće izdanje publikacije RoZa - Rodna ravnopravnost u lokalnim zajednicama te će se provesti intenzivna medijska kampanja u lokalnim medijima i kroz portal Libela.org u svrhu informiranja javnosti o ravnopravnom sudjelovanju žena u odlučivanju.

Broj sudionika/ca konferencije ograničen je na 50 osoba. Osobe koje žele sudjelovati u radu konferencije trebaju popuniti prijavnicu. Organizatorice ne pokrivaju putne troškove za sudjelovanje na konferenciji.

Za više informacija kontaktirajte Tajanu Broz, 01 24 22 800, tajana.broz@cesi.hr.

program_rada_konferencija_ravnopravne.doc

prijavnica_konferencija_ravnopravne.doc