H-Alter
slika_1_2_copy53330.jpgUsusret završetku javne rasprave o izmjenama GUP-a, Zeleni Vrbani upozoravaju stanovnike Grada Zagreba kako ovdje nije riječ samo o Hipodromu i Velesajmu, već kako će prihvaćanje izmjena izravno smanjiti kvalitetu života u svim kvartovima, bilo u već izgrađenim područjima ili tamo gdje se tek planira graditi. Samo putem Zelenih Vrbana upućeno je više od 400 primjedbi na izmjene GUP-a, a u raspravu se stignete uključiti još uvijek, do 15. kolovoza.

Iz udruge ističu kako će se kroz izmjene GUP-a, ako prođu, stanovnicima oduzeti pravo na minimum sunčeve svjetlosti, te kako će biciklisti (i ostali sudionici prometa) biti u izravnoj opasnosti.

Samo putem Zelenih Vrbana upućeno je više od 400 primjedbi na izmjene GUP-a, a apeliraju na sugrađane da se i osobno uvjere u sporne stavke te se, unatoč nezahvalnom terminu i rokovima javne rasprave, uključe svojim prigovorima i prijedlozima, bilo osobnim urudžbiranjem ili potpisivanjem već izrađenih primjedbi u suradnji s nekom od lokalnih udruga, poput Zelenih Vrbana.

Dokumentaciju i konkretne argumente udruge Zeleni Vrbani možete pogledati ovdje, a upute o mogućnostima sudjelovanja u javnoj raspravi ovdje.

Ključne riječi: Milan Bandić, javno dobro, Grad Zagreb, GUP
<
Vezane vijesti