Rok za prijave je 15.3. 2012.

Imate dobru novinarsku priču, ali vam nedostaje novac i podrška da ju istražite? SCOOP, mreža za poticanje istraživačkog novinarstva u istočnoj i jugoistočnoj Europi, daje financijsku i logističku podršku istraživačkim novinarima.

SCOOP nudi pokrivanje troškova istraživanja - puta, prijevoda, pravnih savjeta, pretraživanja baza podataka i honorira vrijeme potrebno za istraživanje. Također, SCOOP uspješno razvija mrežu i suradnju novinara u regiji te potiče transnacionalne istraživačke projekte. SCOOP je osnovan 2003. godine pod vodstvom danske nevladine medijske organizacije International Media Support, u suradnji s Danskim udruženjem istraživačkih novinara (FUJ), a financira se većinskim dijelom sredstvima danskog Ministarstva vanjskih poslova. Ako imate dobre ideje, javite se SCOOP-ovoj koordinatorici za Hrvatsku Barbari Matejčić (barbara.matejcic@gmail.com).

Rok za prijave je 15.3. 2012. Više o SCOOP-u i aplikacijama za donacije možete pronaći na internetskim stranicama http://i-scoop.org