Međunarodni blues kamp održat će se u Čigoču od 21. do 23. kolovoza

 

Čigoč će i ove godine okupiti istinske zaljubljenike u blues – vrhunske glazbenike, mlade koji od njih žele učiti, te ljude koji uživaju u koncertima tog glazbenog stila.

Šesti Međunarodni blues kamp Lonjsko polje održat će se u kampu i restoranu Tradicije Čigoč od 21. do 23. kolovoza.

U ta tri dana, od petka do nedjelje, glazbenici će mlade poučavati sviranju bluesa na gitari i bubnjevima. Radionice će se održavati od 10 do 12 te između 17 i 19 sati. Među mentorima su Vedran Žanko, Saša Begović Matošković, Dejan Nikolić, Marko Duvnjak i Miro Dimić.

Večeri su rezervirane za koncerte pod nazivom Sava-Strug-Delta-Blues. Oni će se održavati svakodnevno s početkom u 20.30. Uz polaznike kampa koji čine Čigoč Blues Band, na pozornicu će se popeti Telefon Blues Band, The Stage Schoolers Band, 4 Towners, Vedran Božić, Lou Profa, Saša Begović Matošković i Tomislav Goluban.

Kako bi se Siščanima olakšao dolazak na koncerte u Čigoč, iz Siska će svake večeri voziti Blues bus. Polazna mu je postaja ispred sisačkog hotela Panonija odakle će kretati u 18.30. Iz Čigoča natrag za Sisak kreće u ponoć.

Tijekom kampa svakodnevno će se prikazivati dokumentarni film Od Lonjskog polja do Memphisa, a sudionike očekuju i mnogobrojni drugi kreativni te rekreativni sadržaji. Nova će likovna djela, nadahnuta bluesom i Lonjskim poljem, stvarati akademski kipar Ivan Ivoš Iči, član grupe Naturalna mistika.

„Ovakav vid učenja i druženja kroz glazbu pomiče granice i stvara dodatnu vrijednost. Poseban šarm i kvalitetu Blues kampu daju zajednički nastupi mentora i učenika. Sljubljivanje vrhunskog bluesa i kreketa žaba u prelijepim posavskim noćima jedinstven je doživljaj. Stvorili smo jednu novu turističku ponudu naše županije. Spojili smo ekološki, seoski i gospodarstveni turizam s bluesom i rock 'n' rollom“, kazao je Miro Dimić, direktor Pop Rock škole u Sisku i osnivač Međunarodnog blues kampa Lonjsko polje.

Kamp je dobio nekoliko iznimno vrijednih međunarodnih i domaćih priznanja. Prošle je godine u Memphisu od svjetske udruge Blues Foundation dobio priznanje Keeping the Blues Alive.

„Blues je neraskidivo vezan uz rijeke. Zato nam je drago da će i ove godine blues odzvanjati Lonjskim poljem i njegovim rijekama. Ovo je još jedan sjajan oblik promocije za Park prirode Lonjsko polje i dodatan sadržaj kojim se privlače posjetitelji. Zahvaljujući Međunarodnom blues kampu Lonjsko polje Čigoč postaje jedinstvena pozornica pod vedrim nebom, a mladi će glazbenici iz njega otići s novim znanjem o bluesu, ali i nadahnućem te uspomenama koje stvara Park prirode Lonjsko polje“, kazala je Helena Radić Bosanac, rukovoditeljica Odsjeka za promidžbene aktivnosti i sustav posjećivanja u Javnoj ustanovi Park prirode Lonjsko polje.

Program ovogodišnjeg Međunarodnog blues kampa Lonjsko polje najavljen je tijekom plovidbe broda Juran i Sofija rijekom Kupom u Sisku.

Blues kamp organizira Pop Rock škola u Sisku.