udruzivanje_zagreb_uredzaudruge.jpgŠetnja će biti organizirana u petak, 17. svibnja, od 17 do 19 h te je u potpunosti besplatna za sve koji se prijave (broj mjesta je ograničen).

Povijest udruživanja u Republici Hrvatskoj ima dugu i bogatu tradiciju koja započinje sa srednjovjekovnim bratovštinama koje se mogu smatrati pretečama udruga kakve danas poznajemo. Ipak procvat udruživanja i civilnoga društva događa se u 19. stoljeću, prvenstveno u Zagrebu gdje uglednici iz društvenog i političkog života osnivaju udruženja s ciljem razvoja grada te pomoći socijalno ugroženim sugrađanima.

U sklopu manifestacije Dani otvorenih vrata udruga 2019. Ured za udruge organizira Šetnje kroz povijest udruživanja u Zagrebu. Šetnjama se želi javnosti približiti bogata povijest djelovanja udruga u Zagrebu koje su značajno doprinijele društveno ekonomskom razvoju, te postavile temelje modernog civilnoga društva. Uz stručno vodstvo, na Šetnjama će se obići neke od najznačajnijih lokacija vezanih za civilno društvo u Zagrebu na prijelazu iz 19. u 20. stoljeće.

Šetnja će biti organizirana u petak 17. svibnja od 17:00 – 19:00h te je u potpunosti besplatna za sve koji se prijave (broj mjesta je ograničen).

Za sudjelovanje u Šetnji prijaviti se možete ovdje.