H-Alter
Foto: Zg.hrFoto: Zg.hr"Što se tiče Centra za gospodarenje otpadom, on će biti na lokaciji Grada Zagreba sukladno prostorno planskoj dokumentaciji koju će usvojiti ova Skupština, uz amen struke", odgovorio je Bandić ma pitanja zastupnika

Mario Župan iz kluba zastupnika HDZ-a, HSP AS i BUZ-a pitao je gradonačelnika Milana Bandića na sjednici Gradske skupštine što će biti s parcelama u istočnom dijelu grada, a koje su u vlasništvu Grada Zagreba, a koje zjape prazne. Spomenuo je Centar za gospodarenje otpadom.

"Dao Bog da su te parcele gradske", odgovorio mu je Bandić dodavši da onoliko puta koliko je on bio u Resniku, Župan to neće nadživjeti još 20 godina.

"Ljude nabrijali, budimo protiv Bandićeva prijedloga Centra za gospodarenja otpadom jer će to dobiti sve za svoju stranu i mislite da će na sljedećim izborima glasovati za vas. Hoće figu", poručio je gradonačelnik.

"A što se tiče Centra za gospodarenje otpadom, on će biti na lokaciji Grada Zagreba sukladno prostorno planskoj dokumentaciji koju će usvojiti ova Skupština, uz amen struke", dodao je Bandić.

Iako nije na dnevnom redu Gradske skupštine, ponovo se pričalo o glomaznom otpadu u Zagrebu koji je u nekim dijelovima grada još uvijek na ulicama. Zastupnik Hrvatske stranke prava dr.Ante Starčević, Ivan Tepeš primijetio je kako na stranicama Čistoće još uvijek stoje datumi odvoza glomaznog otpada.

"Građani se obavještavaju da je odvoz glomaznog otpada prekinut 21. listopada, ali kad uđete u aplikaciju i dalje su fino navedeni datumi. To možda građane zbunjuje i to bi možda trebalo regulirati na samoj stranici Čistoće", rekao je Tepeš.

Gradonačelnik Milan Bandić je ovoga puta znao da je otpad na cestama na određenim lokacijama i da se ne bi čudio da to netko namjerno radi, ali i da se radi na tome da se do Nove godine nađe trajnije rješenje.

"Ono što je resorno ministarstvo napravilo generirat će sada u određenom vremenu, ali s tim ne možemo polemizirati. Imamo dobru suradnju s Ministarstvom, tražimo konačno rješenje, a molimo građane za strpljenje. Apeliram na građane da ne iznose glomazni otpad", izjavio je Bandić te nadodao kako je Zagreb jedan od najčišćih gradova u Europi. "Kad se još riješe fasade i grafiti bit ćemo najčišći", smatra zagrebački gradonačelnik.