U povodu Međunarodnog dana osoba s invaliditetom, održano je tradicionalno druženje predstavnika udruga osoba s invaliditetom i predstavnika Grada Zagreba

U povodu Međunarodnog dana osoba s invaliditetom, održano je tradicionalno druženje predstavnika udruga osoba s invaliditetom, gradonačelnika Milana Bandića, predsjednika Gradske skupštine Grada Zagreba Darinka Kosora, potpredsjednica Gradske skupštine Grada Zagreba Jelene Pavičić Vukičević i Vesne Sudar, pročelnice Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom Višnje Fortune i predsjednika Zajednice saveza udruga osoba s invaliditetom Hrvatske Zorislava Bobuša, te Katarine Tonković, prve gluhe osobe koja obnaša dužnost gradske zastupnice.

"Zadovoljstvo mi je što smo se danas okupili u Starogradskoj vijećnici u povodu obilježavanja Međunarodnog dana osoba s invaliditetom i sve vas srdačno pozdravljam. Politika skrbi prema osobama s invaliditetom u Gradu Zagrebu temelji se na strateškim dokumentima, od kojih je najvažniji Zagrebačka strategija izjednačavanja mogućnosti za osobe s invaliditetom u razdoblju od 2011.-2015. godine. Nažalost, svjesni smo činjenice da ste suočeni s mnogim preprekama koje onemogućuju vaše ravnopravnije sudjelovanje u društvu kao što su zapošljavanje, jednak pristup obrazovanju, rješavanje socijalnih prava.

Kako bi naš Grad bio jednako dostupan svima potičemo programe koji pridonose kvaliteti života osoba s invaliditetom, integracija djece s teškoćama u redovni odgojni i obrazovni sustav; stipendije za učenike i studente, dodjela potpora obrtima osoba s invaliditetom, savladavanje poteškoća u prometu, održavanje edukacija, seminara... Danas, u našem razgovoru želimo čuti vaše sugestije i prijedloge kako bismo zajedno riješili što veći broj prepreka i omogućili vaše jednako sudjelovanje u društvu.", rekao je predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba.