HNS je prije nekoliko dana uputio u proceduru prijedlog izmjena Odluke o naknadama gradskim zastupnicima u Gradskoj skupštini grada Zagreba i članovima njezinih radnih tijela, kojim se traži smanjenje naknada gradskim zastupnicima za 50 posto

Prijedlog zastupnika Tomislava Stojaka (HNS) da se naknade zastupnicima smanje za 50 posto nije uvršten na današnju sjednicu dnevnog reda budući da ga nije podržalo matično radno tijelo Odbor za izbor i imenovanja. Stojak je kazao kako je tek jutros, na osobno inzistiranje, od stručnih službi Gradske skupštine dobio uvid u odgovor na prijedlog, koji mu je upućen poštom 12. prosinca, ali nikad nije stigao.

"Odbor za imenovanja kaže da je poslao svoj odgovor još 12. prosinca poštom! Mogu shvatiti da pošta kasni, ali sedam dana ja nisam dobio odgovor na svoju inicijativu, to je nedopustivo, volio bih da me radna tijela, Odbor za imenovanja, promptno izvještavaju, a radi njihova kašnjenja taj moj prijedlog očito neće biti uvršten na dnevni red današnje Skupštine", rekao je Stojak.

Predsjednica odbora Jelena Pavičić Vukičević objasnila je da je nakon ozbiljnog razmatranja odbor odbio prijedlog.

"Raspravili smo taj prijedlog i u Klubu zastupnika nezavisne liste Milana Bandića, a na sjednici Odbora smo ga odbili. Dužnost zastupnika doživljavamo slojevito i kompleksno, radimo odgovoran posao i zastupnici sigurno na plaći osjete što izbivaju s posla jer poslodavci nisu blagonakoni prema njihovim izostancima", kazala je Pavičić Vukičević.
Današnja sjednica Gradske skupštine kasnila je čak 45 minuta zbog rasprave koja se vodila radi uvrštenja dodatne točke na dnevni red. Naime, gradonačelnik Milan Bandić traži da se po hitnom postupku na sjednicu uvrsti prijedlog zaključka o sklapanju Ugovora o nagodbi između tvrtki Produkt d.o.o. i Školska knjga d.d s gradom Zagrebom.