Foto: Krizni eko stožer MarišćinaFoto: Krizni eko stožer MarišćinaJučerašnja prosvjedna akcija kojom je obilježen završetak karnevalske povorke u Rijeci organizirana je kako bi se još jednom cjelokupnu javnost, nadležne institucije, a posebno Gradonačelnika Rijeke Vojka Obersnela potaknulo na rješavanje problema centra za gospodarenje otpadom Marišćina. Riječki je gradonačelnik predstavnik grada koji ima 41 posto suvlasničkih prava i obaveza u tvrtki Ekoplus d.o.o. koja upravlja postrojenjem na Marišćini, a uporno godinama ignorira probleme u radu tog centra.

Kako ističu iz Kriznog eko stožera Marišćina, okretanje glave od problema osnova je politike trenutnog gradonačelnika koja je grad Rijeku dovela do ruba ekonomske, financijske, demografske i ekološke provalije.

"Željeli smo poslati poruku Gradonačelniku grada Rijeke kao je krajnji je čas da prestane glumatati nedodirljivog vođu i počne rješavati probleme građana kojima je dozlogrdila ekonomska, ekološka i financijska pustoš koju su im donijela desetljeća rastatakanja imovine i budućnosti svih nas", poručeno je iz prosvjedne karnevalske povorke.

Ključne riječi: otpad, Rijeka, Marišćina
<
Vezane vijesti