Foto: Prijatelji životinjaFoto: Prijatelji životinjaMaje Sertić iz Samobora oduševila je mnoge kada je u prosincu prošle godine, potaknuta smrću svojega voljenog psa, krenula u veliku akciju spašavanja pasa iz pulskog "šinteraja". Tom prilikom pronašla je dom za više od 15 pasa i ispraznila sklonište koje je, prema mišljenju mnogih, jedno od najlošijih u Hrvatskoj. Kao žena od akcije, Sertić je odlučila i dalje pomagati životinjama, sada u svojstvu ambasadorice Zaklade Regica. Zaklada pomaže napuštenim životinjama i životinjama u procesu udomljavanja.

Zaklada Regica osnovana je u prosincu 2014., temeljem želje Ljerke Regović koja je svojom oporukom odredila osnivanje zaklade koja će pomagati napuštenim životinjama i životinjama u procesu udomljavanja.

Regović je željela omogućiti veterinarsku brigu za pse i mačke koje nemaju skrbnika pa je tako osnovana zaklada koja nosi njezino ime. Zaklada je dosad pomogla 114 pasa i mačaka preko programa besplatne i povoljnije kastracije koju vodi udruga Prijatelji životinja, no zbog nedostatka priljeva novih financijskih sredstava rad Zaklade stagnirao je te je pomoć Maje Sertić kao ambasadorice došla u pravome trenutku.

"Od Prijatelja životinja saznala sam da se Zaklada Regica našla u financijskim problemima i zato ne može dalje pomagati psima i mačkama. Nakon što sam pomogla psima iz pulskog ‘šinteraja’ da pronađu svoje domove, odlučila sam se usmjeriti na projekt koji pomaže velikome broju životinja na području cijele Hrvatske i rado ću biti ambasadorica Zaklade Regica", izjavila je ovom prilikom Sertić.

Svi koji žele pomoći daljnji rad Zaklade Regica na spašavanju životinja mogu donirati preko službene stranice.

<
Vezane vijesti