kovacic_web_540x360px.jpgU srijedu, 21. studenog, u 19 sati u Oris Kući arhitekture održat će se predavanje splitskog arhitekta Dinka Kovačića pod naslovom SPLIT 3 - moja sjećanja. Kovačić će govoriti o "vremenu kada su gradili kuće i kovali radost, o demografskom prasku, o prijateljstvu prostora i ljudi, o istini u betonu i betonskim bićima, o nastojanju kako pomoći ljudima u okolnostima nadirućeg otuđenja, o utopističkoj bajci El Dorado u gradu Splitu, o tome kako je Split 3 želio biti Grad i kako to nikada nije postao, o tome kako je završilo i s kojim posljedicama".

Akademik Dinko Kovačić rođen je u Splitu 1938. Diplomirao je 1963. na Arhitektonskom fakultetu u Zagrebu. Od završetka studija radi kao odgovorni projektant u projektnim biroima Tehnogradnja i Lavčević u Splitu, a 1979. prelazi u Zavod za arhitekturu – Arhitektonski fakultet Zagreb. Pored rada na projektiranju, dugogodišnji je član Savjeta za urbanizam grada Splita.

Od početka školske godine 1994./1995. angažiran je kao redoviti profesor na Arhitektonskom fakultetu, gdje predaje Zgrade za turizam i slobodno vrijeme. Za svoj rad dobio je niz javnih priznanja i nagrada, a 2006. primljen je u Hrvatsku akademiju znanosti i umjetnosti kao redoviti član.