Inicijativa mladih za ljudska prava BiH (YIHR BH) u suradnji s Inicijativom mladih za ljudska prava Hrvatska (YIHR Hrvatska) poziva na prezentaciju projekta "Srebrenica - mapiranje genocida" u utorak, 8. veljače, u 11 sati u Kući ljudskih prava, Selska cesta 112 c, Zagreb.

Projekt "Srebrenica-mapiranje genocida" predstavlja novi žanr, dokumentarnu animaciju, koja kroz 17 mapa predstavlja dokaze (tekstovi, fajlovi, crteži, fotografije, video) o genocidu u Srebrenici. Digitalne mape, ukupnog trajanja 220 minuta, predstavljaju kronologiju izvedbenog dijela genocida u Srebrenici, odnosno period od 6. do 19. Jula/srpnja, 1995.

Namjena ovog projekta jeste da plasira ovaj model kao univerzalni edukacijski model tumačenja i shvaćanja mehanizma genocida, odnosno uzroke i faze po kojima se odvija. Projekt ima nekoliko faza, kroz koje će biti dostupan široj javnosti, da bi se počeo koristiti kao alat komunikacije između mladih ljudi u BiH i Srbiji, potom u regiji, a i u svijetu, u formi prikazivanja, predavanja i diskusija o temi.

Ukoliko niste u mogućnosti prisustvovati prezentaciji u Kući ljudskih prava, istoga dana biti će i predstavljanje projekta za akademsku zajednicu na Fakultetu političkih znanosti (dvorana C), Lepušićeva 6, Zagreb s početkom u 17 sati.