Marina Kelava 15.04.2014.

Razmontiravanje željeznica

Marina Kelava Prošloga su tjedna ukinute ili reducirane brojne domaće željezničke linije koje povezuju sela u odumiranju s gradićima u odumiranju. Međutim, ministar prometa Siniša Hajdaš Dončić nije se tom prilikom posuo pepelom ni ponudio ostavku.

Što nas čeka

Safety Net

Trg Burze

Deutsche welle

10. BOK fest u Bjelovaru

Fotografija članka
Na jubilarnom, 10. bjelovarskom odjeku kazališta - BOK festu, od 4. do 13. svibnja gostovat će neka od najboljih hrvatskih kazališta te vrhunski glumci i predstave.

Ove godine festival neće otvoriti kazališna predstava, nego projekcija filma "Parada" srbijanskoga redatelja Srđana Dragojevića. 

"Neuobičajeno počinjemo filmom u dvorištu Gradske uprave, na otvorenome, a na to smo se odlučili jer u tom filmu glume glumci koji su svih ovih godina dolazili u Bjelovar na BOK fest, među kojima je i naš Bjelovarčanin i umjetnički direktor festivala Goran Navojec", istaknuo je gradski pročelnik za društvene djelatnosti Stjepan Grula na konferenciji za novinare..

Na ovogodišnjem festivalu bit će izvedeno desetak predstava po izboru Gorana Navojca, a prva je na rasporedu "Helverova noć" koju će 5. svibnja izvesti domaće amatersko Bjelovarsko kazalište.

Istoga će dana nastupiti i zagrebačko Satiričko kazalište Kerempuh s predstavom "Profesionalac" u režiji beogradskoga glumca i rođenoga Bjelovarčanina Bogdana Diklića.

Zagrebački Teatar Exit 12. svibnja pretpremijerno će izvesti predstavu koja zasad nosi radni naslov "Indijanci", a na BOK festu gostovat će i dva inozemna kazališta - sarajevski Kamerni teatar 55 te drama Slovenskoga narodnog gledališča iz Ljubljane.

U sklopu festivala održat će se i tradicionalna izložba glumaca u jednom gradskom salonu namještaja, glumačka moto-alka te tradicionalni humanitarni rukometni BOK turnir.

Bjelovarski gradonačelnik Antun Korušec rekao je kako je BOK fest postao "bjelovarska robna marka prepoznatljiva u zemlji i izvan njezinih granica" koja grad promovira kao grad kulture.

"BOK fest je prvi otvorio granice glumcima i kazalištima s prostora Bosne i Hercegovine, Srbije i Crne Gore, što je snažan iskorak i ponosni smo na to", rekao je gradonačelnik Korušec uoči 10. BOK festa, dodajući da će festival na kraju stajati do 500 tisuća kuna, od čega je oko 300 iz gradskoga proračuna, 50 je dalo Ministarstvo kulture, a ostalo će osigurati sponzori.

Objavi članak na: Twitter Facebook
Dodaj komentar

Molimo, prijavite se ili registrirajte kako biste komentirali. Hvala.

POSLJEDNJE VIJESTI IZ RUBRIKE

23.04.

Izložba Petra Nagliča u Rovinju

U rovinjskoj galeriji "Batana", u srijedu 23. travnja u 18 sati, otvara se izložba fotografija Petra Nagliča (1883. – 1959.) pod nazivom "Od domaćeg praga do Jeruzalema".

22.04.

Book crossing u "Noći knjige"

Centar za kulturu Trešnjevka ove godine u "Noći knjige", u srijedu 23. travnja, organizira književno druženje u sklopu kojeg će se predstaviti niz književnih udruga, izdavača i spisatelja.

22.04.

Raimund Hoghe: Večer s Judy/ Predstava

Predstava, koja dovršava Hogheovu seriju portreta posvećenih atipičnim pjevačima, održat će se u ponedjeljak 28. travnja, u 20 sati, u ZKM-u, Teslina 7, Zagreb.

22.04.

Interpretacije prirode/ Izložba

U petak, 25. travnja u 19 sati, Petra Ružić izložbom slika pod nazivom "Interpretacije prirode" u galeriji 4SOBE (Ilica 113, Zagreb) javnosti predstavlja svoje radove.

22.04.

"Noć knjige" u Dokukinu

Dokukino se uključilo u program "Noć knjige" obilježevajući Svjetski dan knjige i autorskih prava, pa tako u srijedu 23. travnja u 21 sat možete pogledati dokumentarac "Gonzo- život i djelo Dr. Huntera S. Thompsona".

22.04.

Psi anđeli/ Izložba

U Tiflološkom muzeju u Zagrebu u petak 25. travnja, otvara se izložba Centra za rehabilitaciju "Silver" pod nazivom "Psi anđeli" s početkom u 15 sati.

22.04.

Ceremonija sadnje stable sekvoje u čast Johna Cagea

Ceremonija sadnje stable sekvoje u čast Johna Cagea održat će se u srijedu, 23. travnja, s početkom u 18 sati ispred knjižnice u Novom Jelkovcu, Zagreb.

Superknjižara
Info most
Dokukino
Info most