Vladimir Cvijanović 17.07.2014.

Progresivne ekonomske struje

Vladimir Cvijanović Ekonomski sustav ne bi trebao imati ulogu nekakvog eksternog ograničenja koje nas razvojno sputava te limitira našu imaginaciju, već ga treba prilagoditi po ljudskoj mjeri. Stoga ne pitaj što možeš učiniti za ekonomski sustav, već što ekonomski sustav može učiniti za tebe.

Što nas čeka

Safety Net

Trg Burze

Deutsche welle

10. BOK fest u Bjelovaru

Fotografija članka
Na jubilarnom, 10. bjelovarskom odjeku kazališta - BOK festu, od 4. do 13. svibnja gostovat će neka od najboljih hrvatskih kazališta te vrhunski glumci i predstave.

Ove godine festival neće otvoriti kazališna predstava, nego projekcija filma "Parada" srbijanskoga redatelja Srđana Dragojevića. 

"Neuobičajeno počinjemo filmom u dvorištu Gradske uprave, na otvorenome, a na to smo se odlučili jer u tom filmu glume glumci koji su svih ovih godina dolazili u Bjelovar na BOK fest, među kojima je i naš Bjelovarčanin i umjetnički direktor festivala Goran Navojec", istaknuo je gradski pročelnik za društvene djelatnosti Stjepan Grula na konferenciji za novinare..

Na ovogodišnjem festivalu bit će izvedeno desetak predstava po izboru Gorana Navojca, a prva je na rasporedu "Helverova noć" koju će 5. svibnja izvesti domaće amatersko Bjelovarsko kazalište.

Istoga će dana nastupiti i zagrebačko Satiričko kazalište Kerempuh s predstavom "Profesionalac" u režiji beogradskoga glumca i rođenoga Bjelovarčanina Bogdana Diklića.

Zagrebački Teatar Exit 12. svibnja pretpremijerno će izvesti predstavu koja zasad nosi radni naslov "Indijanci", a na BOK festu gostovat će i dva inozemna kazališta - sarajevski Kamerni teatar 55 te drama Slovenskoga narodnog gledališča iz Ljubljane.

U sklopu festivala održat će se i tradicionalna izložba glumaca u jednom gradskom salonu namještaja, glumačka moto-alka te tradicionalni humanitarni rukometni BOK turnir.

Bjelovarski gradonačelnik Antun Korušec rekao je kako je BOK fest postao "bjelovarska robna marka prepoznatljiva u zemlji i izvan njezinih granica" koja grad promovira kao grad kulture.

"BOK fest je prvi otvorio granice glumcima i kazalištima s prostora Bosne i Hercegovine, Srbije i Crne Gore, što je snažan iskorak i ponosni smo na to", rekao je gradonačelnik Korušec uoči 10. BOK festa, dodajući da će festival na kraju stajati do 500 tisuća kuna, od čega je oko 300 iz gradskoga proračuna, 50 je dalo Ministarstvo kulture, a ostalo će osigurati sponzori.

Objavi članak na: Twitter Facebook
Dodaj komentar

Molimo, prijavite se ili registrirajte kako biste komentirali. Hvala.

POSLJEDNJE VIJESTI IZ RUBRIKE

18.07.

Novi broj časopisa "Život umjetnosti"

Objavljen je novi broj "Života umjetnosti", časopisa za suvremena likovna zbivanja, posvećen raznovrsnim vidovima suvremene umjetničke prakse u Hrvatskoj, regiji i šire, s tradicijom kontinuiranog izlaženja od 1966. godine.

18.07.

Graffiti na Gradele 2014.

Riječ je o festivalu urbane kulture i mladih koji je baziran na aktivnostima vezanima uz graffiti kulturu, bilo da je riječ o iscrtavanju zida na "Fabriki" ili pak graffiti radionici za djecu, a uz to uvijek se potrudimo prirediti vam i kvalitetan popratni glazbeni program. Festival će se održati 30. i 31. srpnja u Bolu na Braču.

18.07.

Dani Kule 2014.

U ravnokotarskom selu Islam Grčki i ove godine se, 26. i 27. srpnja, održavaju "Dani Kule Janković".

18.07.

Jutra poezije: Arsen Dedić

Tribina "Jutra poezije" će ovu subotu, 19. sprnja, s početkom u 11 i 30, u kafiću "Pod starim krovovima" (Basaričekova 9, Zagreb) ugostiti Arsena Dedića.

17.07.

Motovun film festival 2014.

Odbrojavanje do 17. izdanja Motovun film festivala bliži se kraju. Do preseljenja na motovunske zidine križaju se posljednji dani na kalendaru, a kada se napokon dođe do onog nultog - vrijeme je za tradicionalan doček ususret novom 17. Motovun Film Festivalu koji će se održati od 26. do 30. srpnja.

17.07.

Ex oriente film + Refineri/ Radionice i filmske projekcije

Udruga UKUS i Institut dokumentarnog filma i ove godine zajednički organiziraju jednu sesiju radionice autorskog dokumentarnog filma Ex oriente film + Refineri u Rijeci. Manifestacija će se održati od 21. do 25. srpnja.

16.07.

"Ispovijesti eko teorista" u kinu "Slavica"

U srijedu, 16. srpnja, s početkom u 21 sat, u dubrovačkom kinu "Slavica" (Branitelja Dubrovnika 42) možete pogledati dokumentarni film "Ispovijesti eko teorista" redatelja Petera Jay Browna.

Dokukino
Superknjižara
Info most
Info most