Marina Kelava 15.04.2014.

Razmontiravanje željeznica

Marina Kelava Prošloga su tjedna ukinute ili reducirane brojne domaće željezničke linije koje povezuju sela u odumiranju s gradićima u odumiranju. Međutim, ministar prometa Siniša Hajdaš Dončić nije se tom prilikom posuo pepelom ni ponudio ostavku.

Što nas čeka

Safety Net

Trg Burze

Deutsche welle

10. BOK fest u Bjelovaru

Fotografija članka
Na jubilarnom, 10. bjelovarskom odjeku kazališta - BOK festu, od 4. do 13. svibnja gostovat će neka od najboljih hrvatskih kazališta te vrhunski glumci i predstave.

Ove godine festival neće otvoriti kazališna predstava, nego projekcija filma "Parada" srbijanskoga redatelja Srđana Dragojevića. 

"Neuobičajeno počinjemo filmom u dvorištu Gradske uprave, na otvorenome, a na to smo se odlučili jer u tom filmu glume glumci koji su svih ovih godina dolazili u Bjelovar na BOK fest, među kojima je i naš Bjelovarčanin i umjetnički direktor festivala Goran Navojec", istaknuo je gradski pročelnik za društvene djelatnosti Stjepan Grula na konferenciji za novinare..

Na ovogodišnjem festivalu bit će izvedeno desetak predstava po izboru Gorana Navojca, a prva je na rasporedu "Helverova noć" koju će 5. svibnja izvesti domaće amatersko Bjelovarsko kazalište.

Istoga će dana nastupiti i zagrebačko Satiričko kazalište Kerempuh s predstavom "Profesionalac" u režiji beogradskoga glumca i rođenoga Bjelovarčanina Bogdana Diklića.

Zagrebački Teatar Exit 12. svibnja pretpremijerno će izvesti predstavu koja zasad nosi radni naslov "Indijanci", a na BOK festu gostovat će i dva inozemna kazališta - sarajevski Kamerni teatar 55 te drama Slovenskoga narodnog gledališča iz Ljubljane.

U sklopu festivala održat će se i tradicionalna izložba glumaca u jednom gradskom salonu namještaja, glumačka moto-alka te tradicionalni humanitarni rukometni BOK turnir.

Bjelovarski gradonačelnik Antun Korušec rekao je kako je BOK fest postao "bjelovarska robna marka prepoznatljiva u zemlji i izvan njezinih granica" koja grad promovira kao grad kulture.

"BOK fest je prvi otvorio granice glumcima i kazalištima s prostora Bosne i Hercegovine, Srbije i Crne Gore, što je snažan iskorak i ponosni smo na to", rekao je gradonačelnik Korušec uoči 10. BOK festa, dodajući da će festival na kraju stajati do 500 tisuća kuna, od čega je oko 300 iz gradskoga proračuna, 50 je dalo Ministarstvo kulture, a ostalo će osigurati sponzori.

Objavi članak na: Twitter Facebook
Dodaj komentar

Molimo, prijavite se ili registrirajte kako biste komentirali. Hvala.

POSLJEDNJE VIJESTI IZ RUBRIKE

18.04.

"Noć knjige" 2014.: Sve za 10 (kuna)!

"Noć knjige" će se održati u srijedu, 23. travnja u 18 sati u "Booksi", na adresi Marićeva 14 d, Zagreb.

18.04.

Prestava "Voice frome Europe"

Predstava će se održati u utorak, 22. travnja 2014. u 19 i 30 sati u kazalištu "Gavella", na adresi Frankopanska 8-10. Ulaz je slobodan.

17.04.

Svjetski mjesec krajobrazne arhitekture

U organizaciji "Udruženja studenata krajobrazne arhitekture" i "Hrvatskog društva krajobraznih arhitekata" putem niza predavanja i događanja i u Zagrebu se obilježava travanj kao svjetski mjesec krajobrazne arhitekture od 23. do 26. travnja.

16.04.

Žene i različitost/ Izložba

Izložba će se održati od ponedjeljka 14. travnja do utorka 6. svibnja 2014. u Kninskom muzeju u Kninu, Fra Luje Maruna 1.

16.04.

Dokumentarac "Bordo - vječna stripovska mladost"

Film će se prikazati u Rijeci u "Art-kinu" na adresi Krešimirova 2. Premijera je u četvrtak, 17. travnja u 20 sati. Film će biti prikazan i u petak, 18. travnja u 21 i 30 sati.

16.04.

Natječaj za prijavu filmova za "Zagreb film festival"

Rok za prijave je 15. srpnja, odnosno 20. kolovoza za prijave filmova u program "Kockice".

14.04.

Dokumentarni film "Sutra" u hrvatskim kinima

"Sutra" u kino distribuciju kreće od četvrtka, 17. travnja. Pretpremijera filma održati će se 16. travnja u zagrebačkom Dokukinu "Grič", u Jurišićevoj ulici 6, dok će se od 24. travnja naći na repertoaru kina POU "Poreč" i POU "Kutina", 10. svibnja POU "Rovinj" te 16. svibnja kina "Galerija" u Varaždinu.

Info most
Superknjižara
Dokukino
Info most