Marina Kelava 15.04.2014.

Razmontiravanje željeznica

Marina Kelava Prošloga su tjedna ukinute ili reducirane brojne domaće željezničke linije koje povezuju sela u odumiranju s gradićima u odumiranju. Međutim, ministar prometa Siniša Hajdaš Dončić nije se tom prilikom posuo pepelom ni ponudio ostavku.

Što nas čeka

Safety Net

Trg Burze

Deutsche welle

16. Cest is d' Best

Fotografija članka
Zagrebački ulični festival "Cest is d’ Best" održat će se ove godine 16. put, od 31. svibnja do 6. lipnja. Na više mjesta u gradu bit će ponuđen bogat glazbeni, likovni i zabavni program te nekoliko performansa.

Govoreći na konferenciji za novinare, jedan od organizatora tog festivala Zlatko Jaganjac istaknuo je da je riječ o najvećem uličnom festivalu u Zagrebu na kojem se besplatno nude mnogi umjetnički i zabavni sadržaji. Ove godine festival će trajati tjedan dana, a bit će ponuđeni razni programi za posjetitelje i prolaznike na zagrebačkim ulicama. Zahvalio je sponzorima i pozvao građane da poprate zbivanja na festivalu.

Predstavljajući likovni dio festivala, Dijana Nazor najavila je likovno-urbane instalacije odabrane na međunarodnom natječaju, među kojima je istaknula šarene skulpture "Gljive ludare" autora Igora Brkića te likovnu instalaciju u Bogovićevoj ulici "Kotrljan" Valibora Mačakutina.

Održat će se neke tradicionalne manifestacije, poput Međunarodnog festivala umjetničkih zastavica, te Prvi festival umjetničkih naljepnica, dodala je Nazor.
Osim događaja na otvorenome, najavljene su i dvije izložbe fotografija, retrospektive dosadašnjih festivala u prostorijama Hrvatske pošte u Jurišićevoj ulici od 31. svibnja do 30. lipnja i u Čitaonici Bogdana Ogrizovića od 4. do 30 lipnja.

Ovogodišnji 'Cest is d' Best+ pratit će i bogat međunarodni program performansa, među kojima je njegova organizatorica Domnana Hay istaknula dva. Riječ je o autralsko-kineskome akrobatu Reubenu Dot Dotu i talijanskoj skupini 'Il Posto+, koji će 2. lipnja na zgradi na Trgu bana Jelačića br 1 izvesti "Vertikalni ples".
 
Voditelj glazbenog programa Zlatan Petrović najavio je 30-ak koncerata na četiri pozornice u gradu, a istaknuo je koncert 31. svibnja, na Dan grada Zagreba, s 'Kraljevima ulice' te gostima - zagrebačkim pjevačima s pjesmama o Zagrebu.
 
Rekao je i da je "Cest is d' Best" prvi festival u Zagrebu u kojem su umjetnici iz zatvorenih prostora izišli među građane te da se u proteklih 15 godina "pokazao kao najdemokratskiji i najpučkiji od svih festivala namijenjenih građanima i gostima Zagreba".

Objavi članak na: Twitter Facebook
Dodaj komentar

Molimo, prijavite se ili registrirajte kako biste komentirali. Hvala.

POSLJEDNJE VIJESTI IZ RUBRIKE

18.04.

Godina nakon otvaranja male scene Hrvatskog doma / Okrugli stol

Okrugli stol održat će se u srijedu, 23. travnja od 11 do 13 sati na maloj sceni Hrvatskog doma, Kurelčeva 4, Karlovac.

18.04.

"Noć knjige" 2014.: Sve za 10 (kuna)!

"Noć knjige" će se održati u srijedu, 23. travnja u 18 sati u "Booksi", na adresi Marićeva 14 d, Zagreb.

18.04.

Predstava "Voice frome Europe"

Predstava će se održati u utorak, 22. travnja 2014. u 19 i 30 sati u kazalištu "Gavella", na adresi Frankopanska 8-10. Ulaz je slobodan.

17.04.

Svjetski mjesec krajobrazne arhitekture

U organizaciji "Udruženja studenata krajobrazne arhitekture" i "Hrvatskog društva krajobraznih arhitekata" putem niza predavanja i događanja i u Zagrebu se obilježava travanj kao svjetski mjesec krajobrazne arhitekture od 23. do 26. travnja.

16.04.

Žene i različitost/ Izložba

Izložba će se održati od ponedjeljka 14. travnja do utorka 6. svibnja 2014. u Kninskom muzeju u Kninu, Fra Luje Maruna 1.

16.04.

Dokumentarac "Bordo - vječna stripovska mladost"

Film će se prikazati u Rijeci u "Art-kinu" na adresi Krešimirova 2. Premijera je u četvrtak, 17. travnja u 20 sati. Film će biti prikazan i u petak, 18. travnja u 21 i 30 sati.

16.04.

Natječaj za prijavu filmova za "Zagreb film festival"

Rok za prijave je 15. srpnja, odnosno 20. kolovoza za prijave filmova u program "Kockice".

Superknjižara
Dokukino
Info most
Info most